Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski acuza Rusia că folosește foamea ca pe o „armă" și atacă „indecizia" Occidentului
WhatsApp
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Rusia folosește foamea ca pe o „armă" profitând de „indecizia" Occidentului.

Rusia provoacă în mod deliberat o criză alimentară și folosește foametea ca pe o „armă", a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

„Ucraina este una dintre principalele țări furnizoare de alimente din lume, cu exporturi. Nu este vorba doar de deficit și de amenințarea foametei. Va exista o penurie de alimente și prețurile vor crește, iar aceasta este realitatea pentru milioanele de oameni care suferă de foame și cărora le va fi mai dificil să își hrănească familiile", a declarat el.

Într-un discurs ținut în parlamentul irlandez, el a atacat Occidentul pentru că nu ia măsuri mai ferme împotriva Rusiei și i-a îndemnat pe liderii politici irlandezi să convingă alte națiuni din UE să introducă sancțiuni dure.

„Nu pot tolera nicio indecizie", a spus el, cerând sancțiuni „mai rigide".

De asemenea, Zelenski i-a acuzat pe unii lideri politici că nu consideră crimele de război la fel de oribile ca pierderile financiare.

Cetățenii din orașele ucrainene asediate și din cele aflate sub ocupație rusă se luptă pentru accesul la alimente și apă curentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel