O cantitate insuficientă de sulf în păr conduce la vulnerabilitate și la ruperea ușoară a acestuia. Studiile au arătat că aplicațiile locale cu usturoi stimulează creșterea părului.
Suc de usturoi - Zdrobește câțiva căței de usturoi și colectează sucul. Masează scalpul cu această zeamă insistând pe zonele afectate. Lasă sucul să se usuce pe scalp, apoi clătește cu apă. Folosește această metodă de 3 ori pe săptămână, până când observi rezultatele dorite.
Usturoi în ulei - Zdrobește 5 căței de usturoi și fierbe-i în ulei de cocos sau de măsline. După ce s-a răcit compoziția, masează scalpul seara, înainte de culcare. Astfel, efectul va fi maxim. A doua zi, spală-te pe cap cu un șampon blând. Repetă metoda de 3 ori pe săptămână pentru a stimula circulația la nivelul scalpului și a ajuta la regenerarea foliculilor de păr, scrie libertateapentrufemei.ro.
Rețeta de sirop cu lâmâie, miere și usturoi pentru întărirea imunității
Usturoi, ulei de cocos și piper - Zdrobește 5 căței de usturoi pe care îi amesteci cu piper și ulei de măsline, apoi se masează scalpul. Uleiul de cocos hidratează scalpul și întărește foliculii de păr. Piperul este cunoscut ca adjuvant în stimularea circulației scalpului, ceea ce ajută la o oxigenarea mai bună a firelor de păr. Eficiența usturoiului crește atunci când este amestecat cu ulei de cocos și piper.
Rețetă miraculoasă împotriva osteohondrozei și artritei. Aveți nevoie neapărat de usturoi și ulei
Ceapă și usturoi pentru păr - Ca și usturoiul, ceapa este o bună sursă de sulf ce stimulează creșterea părului. Ceapa și usturoiul pot fi combinate și aplicate pe scalp pentru a favoriza creșterea părului. Taie o ceapă de mărime medie și pune-o într-un blender. Adaugă 4-5 căței de usturoi, amestecă bine, apoi masează scalpul.
Usturoi și miere - Pentru a prepara acest amestec ai nevoie de 2 căpățâni de usturoi și 2 linguri de miere. Curăță și zdrobește usturoiul, adaugă peste el mierea. Seara, înainte de culcare, fă-ți masaj cu mixtura și las-o să acționeze peste noapte, iar a doua zi te speli la cap.
Mierea conține mai multe minerale, mai multe uleiuri esențiale și o aromă mai puternică față de celelalte tipuri de miere de aceea este frecvent recomandată în tratamentul spasmofiliei la adolescenți, rahitismului la copii și adolescenți, în osteoporoză și afecțiuni articulare la adulți și vârstnici. Mierea de pădure este utilă și persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Mierea are proprietăți antiinflamatoare și este un foarte bun antioxidant. Stimulează regenerarea epiteliilor, endoteliilor și a membranelor celulare. De asemenea poate ajută în combaterea a numeroase: boli infecțioase, afecțiuni ale sistemului imun, boli bacteriene, bolile intestinului gros, boli legate de prezența diferitelor toxine în organism, boli dermatologice, boli degenerative, boli legate de inflamații.
Cel mai puternic antibiotic natural cunoscut la ora actuală, usturoiul este recomandat în ameliorarea, tratarea și prevenirea unei game variate de afecțiuni.reumatism, artrită, osteoartrită, ulcer stomacal, gastrită, hemoroizi, dureri de cap, ischemie, hipertensiune, boli pulmonare, sinuzită, probleme circulatorii, arteroscleroză. Totodată, aceast tratament ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge, prevenind astfel atacurile cerebrale, îmbunătățește auzul și vederea, scade colesterolul rău, este adjuvant în tratarea impotenței, curăță vasele de sânge, accelerează arderile, îmbunătățește metabolismul, ajută în curele de slăbire, elimină surplusul de grăsimi din organism, în special de pe organele interne și crește nivelul de calciu din organism.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News