Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zaț de cafea: Secretul părului strălucitor și cu volum de invidiat. Cum să folosești restul de la cafea pentru a avea un scalp sănătos
WhatsApp
Un scalp sănătos este o condiție esențială pentru un păr voluminos și strălucitor. Așadar, o bună îngrijire ar trebui să facă parte integrantă din rutina ta de înfrumusețare. Aici intră în joc exfolierea scalpului. Iată secretul părului strălucitor și cu volum de invidiat obținut cu ajutorul banalului zaț de cafea.
Zaț de cafea: Secretul părului strălucitor și cu volum de invidiat. Cum să folosești restul de la cafea pentru a avea un scalp sănătos

O spălare regulată a scalpului ajută pur și simplu la îndepărtarea unei părți din pielea moartă. Restul formează un strat care blochează glandele sebacee. Acest lucru face ca părul să fie mai tern și mai gras.

Un exfoliant pentru scalp funcționează în același mod ca și un exfoliant facial. Scopul său principal este de a îndepărta complet stratul superior de piele keratinizată și de a curăța în profunzime scalpul. Spălatul are multe beneficii: Masajul scalpului îmbunătățește circulația sângelui; Creșterea părului este stimulată; Părul pare mai gros și mai bine îngrijit; Nutrienții din șampoane sau balsamuri sunt mai bine absorbiți.

Scrub pentru un scalp și un păr sănătos

 

Peelingul scalpului este recomandat în special persoanelor al căror păr este predispus la căderea excesivă a părului, precum și celor care au părul uscat sau tern. Exfolierea scalpului poate, de asemenea, să prevină sau să elimine mătreața.

Folosiți un scrub în loc de sau înainte de a vă spăla părul. Masați ușor pielea cu degetele la rădăcina părului, apoi clătiți cu apă. Aplicarea o dată pe săptămână este suficientă pentru a vă bucura de toate beneficiile.

Exfolianții scalpului pot fi împărțiți în două categorii principale: peelingul mecanic și cel chimic. Peelingurile mecanice implică particule mici și dure care curăță fizic suprafața scalpului. 

Te-ar putea interesa și: Zaţ de cafea: Top ZECE utilizări inteligente pentru casa şi grădina ta!

Cum să folosești restul de la cafea pentru a avea un scalp sănătos

 

De asemenea, puteți folosi o perie exfoliantă. Acestea sunt realizate în mare parte din silicon și masează cu ușurință scalpul, ceea ce duce la o curățare profundă și la creșterea circulației sângelui. În plus, acest tip de masaj ajută la reducerea stresului și a tensiunii.

Pentru unele afecțiuni ale scalpului, exfoliantele pot ameliora simptomele, așa că sunt recomandate. De exemplu, dacă aveți mătreață destul de ușoară care nu este cronică, exfoliantele pentru scalp pot fi de mare ajutor. Exfolierea regulată poate, de asemenea, să prevină sau să amelioreze căderea părului.

Unele afecțiuni ale scalpului, cum ar fi eczema, dermatita seboreică sau psoriazisul, pot face scalpul mai sensibil la exfoliere, ceea ce duce la iritații și inflamații suplimentare. În aceste cazuri, consultați medicul înainte de a folosi un scrub.

Zaț de cafea: Secretul părului strălucitor și cu volum de invidiat

 


Dacă vrei să faci singur un scrub pentru scalp pentru părul gras, zahărul este întotdeauna o opțiune bună. Pentru a face acest lucru, amestecați 4 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de semințe de in și 1 linguriță de oțet de cidru de mere.

Un scrub pentru scalp poate fi făcut cu ușurință și cu zaț de cafea. Amestecă 1 linguriță de zaț de cafea cu șamponul tău. Cel mai bun șampon este cel care conține substanțe nutritive pentru scalp, cum ar fi vitamina B5 (acid pantotenic) sau cheratină - acestea vor pătrunde mai ușor în piele atunci când vă exfoliați.

Se amestecă gelul de aloe (2 linguri) cu zahăr (4 linguri). Un astfel de scrub hrănește scalpul, îl hidratează și lasă o senzație plăcută de prospețime.

Iată alte câteva rețete:

Se amestecă 4 linguri de zahăr cu o lingură de miere și ulei de măsline. Se aplică și se masează pe scalp. Acest lucru va ajuta să scăpați de toate impuritățile și particulele de praf și să deschideți orice pori înfundate.

Amestecați 3 linguri de sare de mare cu suc de lămâie și ulei de măsline. Umezește-ți părul și apoi freacă-ți pielea cu scrub-ul. Faceți un scrub simplu cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu amestecat cu 1 lingură de scorțișoară pudră și 1 lingură de ulei vegetal.

Puteți adăuga, de asemenea, orice ulei esențial la alegere. Masează-l pe scalp și clătește-l cu un șampon blând și apă călduță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel