Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vremea în România de sărbători și la început de an
WhatsApp
Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. 
Foto: Pixabay

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs și nu sunt menționate în acest articol. 

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

 

Cu excepția regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

 

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

 

Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

 

Cod galben de intensificări ale vântului 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip Cod galben de intensificări ale vântului, pentru intervalul orar 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22, în Dobrogea și estul Munteniei.

În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55...65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel