Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Virgil Popescu despre moţiunea de cenzură: „Au vrut să arunce România în aer. Glonţul a trecut pe lângă urechea economiei“
WhatsApp
Moţiunea de cenzură devenise o bombă cu ceas care luni a fost dezamorsată, pentru că risca să explodeze în economia ţării, susţine ministrul Economiei, Virgil Popescu.
gov.ro

Acesta a subliniat că românii sunt inteligenţi şi au înţeles "cum a trecut glonţul pe lângă urechea economiei, pe lângă România"

"Moţiunea de cenzură a plecat de la necesitatea liderului PSD de a-şi consolida poziţia în interiorul partidului. Dacă ne aducem aminte a fost depusă cam la începutul săptămânii în care a avut loc congresul (...) Dar se pare că săptămână de săptămână, zi de zi a devenit o bombă cu ceas care ieri a fost dezamorsată, pentru că risca să explodeze în economia României, să arunce haos în ţară. În plină pandemie, gândiţi-vă ce ar fi însemnat să treacă această moţiune, să avem un guvern interimar fără pârghiile necesare de a putea lua măsuri rapid.(...) În momentul când ai guvern interimar, nu numai că nu poate să facă proiecte de lege, să dea ordonanţe simple, ordonanţe de urgenţă, nici Hotărâri de Guvern ce presupun politici noi, nici măcar să trimită proiecte de legi către Parlament, practic rămânea un Guvern care doar administra pur şi simplu ţara", a explicat Popescu marţi seara la Realitatea Plus.

El a subliniat a avut discuţii cu câţiva investitori străini care s-au arătat uşuraţi de faptul că nu a trecut moţiunea pentru că nu ştiau dacă mai continuau proiectele.

Au vrut să arunce România în aer pentru un interes electoral



"Urma altă perioadă de instabilitate completă, o perioadă în care România era iarăşi pusă la colţ, în care toate proiectele de investiţii care sunt în derulare în momentul de faţă erau puse pe hold şi se aştepta probabil trei luni ca România să ajungă în alegeri şi să aibă un Guvern după acele alegeri.(...) Au vrut să arunce România în aer pentru un interes electoral pentru data de 27 septembrie", a mai spus Virgil Popescu.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Ulterior, Guvernul a transmis Curţii punctul de vedere în privinţa existenţei unui conflict juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, menţionând că iniţierea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului este contrară dispoziţiilor art.113 şi art. 66 alin. (1) din Constituţie.

Executivul susţine, în punctul său de vedere, că situaţia de conflict este generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia. Blocarea procedurii moţiunii de cenzură la etapa prezentării acesteia fără parcurgerea celorlalte etape procedurale în aceeaşi sesiune parlamentară menţine Guvernul României, parte a puterii executive, într-o situaţie incertă, fapt contrar Constituţiei, mai consideră Executivul.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a anunţat că marţi Consiliul Politic Naţional al PSD a decis să nu se mai dezbată moţiunea de cenzură în Parlament înainte de o decizie a Curţii Constituţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel