Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viktor Orban spune că și-ar dori mai mulți sportivi români de succes: "Ungaria nu se poate desprinde de regiune, e nevoie de concurență" 
WhatsApp
Viktor Orban a vorbit într-un interviu acordat pentru presa de sport din Ungaria că și-ar dori ca vecinii săi să aibă sportivi buni pentru o concurență cât mai mare. 

Viktor Orban și-ar dori să fie organizate competiții care să includă doar țări din Europa Centrală și de Est. Premierul Ungariei ar vrea ca România să aibă mai mulți sportivi de succes pentru o competivitate crescută în regiune. 

Interviul vine ca o concluzie după închierea jocurilor olimpice de la Paris. 

"Concurăm cu țările regionale și suntem în frunte. Dar nu este bine pentru noi dacă celelalte țări nu concurează constant cu noi. E nevoie de mai mulți români de succes, mai mulți croați de succes, de mai multe medalii de aur pentru sârbi, mai multe medalii pentru slovaci, asta ne interesează. Oricine crede că Ungaria poate avea succes pe termen lung dacă se desprinde de regiune greșește, atât în ​​sport, cât și în politică.

Europa Centrală trebuie să aibă succes. Și în această Europă Centrală trebuie, dacă se poate, să fim primii, sau cel puțin să luptăm pentru cea mai bună poziție. Avem nevoie ca întreaga regiune să se ridice. Asta înseamnă să se ridice și vecinii noștri. Pentru că asta ne va putea duce să avem din nou Campionatele Europei Centrale.

Campionatele Europei Centrale jucau un rol extrem de important, uneori ajungând chiar la nivelul unui Campionat European cu drepturi depline. Dacă am reuși să ne armonizăm ligile, de exemplu la fotbal, și să organizăm Europa Centrală în una sau două ligi, în Champions League ar fi mereu reprezentate două sau trei echipe din regiune. Ar trebui să ne bucurăm și de succesele rivalilor noștri regionali. Mi-ar fi plăcut o finală de polo pe apă sârbo-maghiară," a spus Viktor Orban într-un interviu acordat presei din Ungaria.

Viktor Orban taxează din nou dubla măsură în interiorul Uniunii Europene

 

"Ungurul este o rasă ambițioasă de oameni. Întotdeauna vrea mai mult și mai bine. Contează și nemulțumirile. Există de asemenea nemulțumiri liberale. Dar astea sunt cele mai sâcăitoare, nimic nu este bun, asta este rău, asta este rău. Și, desigur, este întotdeauna vina altcuiva că este rău. Dar există și o tradiție creștină de nemulțumire și este vie în Ungaria. Eu sunt unul dintre ei, sunt constant nemulțumit și asta e bine pentru că așa progresăm. 

Dacă intrăm într-o epocă a sâcâială, de lipsită de respect și a unei nemulțumiri liberale care nu vede niciodată nimic suficient de bun și nu își admite niciodată propria responsabilitate pentru condițiile nesatisfăcătoare care predomină atunci când ne aflăm în acest mediu cultural, atunci sportul va avea imediat de suferit. Deci contează cât de nemulțumiți suntem de performanța noastră.

"Ați vorbit despre o Sena infectată. Ce au făcut a fost culmea cinismului: organizatorii, știind foarte bine că este periculos pentru concurenți, i-au forțat totuși să intre în apa fluviului și au ridicat din umeri atunci când au fost întrebați de riscurile și ceea ce era în esență o situație umilitoare pentru participanți. Ne-am putea permite noi, ca gazde, o decizie atât de scandaloasă?" a fost întrebat Viktor Orban de jurnalistul maghiar. 

"Permiteți-mi să dau un exemplu din propria mea profesie. În urmă cu câțiva ani, când a existat o dezbatere în Uniunea Europeană despre depășirea a unor țări de limitele de deficit bugetar convenite, printre aceștia se numărau și francezii.  L-am întrebat pe președintele Juncker dacă UE ia măsuri împotriva fiecărei țări care depășește deficitul bugetar. Dar francezii? Francezii sunt francezi, nu vor fi sancțiuni, a fost răspunsul... Nu trebuie să credem că națiunile lumii sunt tratate în mod egal. Victoriile maghiare sunt deosebit de valoroase, deoarece ungurii sunt tratați în general nefavorabil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel