Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Valencia: Cursuri GRATUITE de limba română
WhatsApp
Românii din Almassora, o localitate din comunitatea Valencia, vor putea învăța în mod gratuit limba română. 

Consiliul Local Almasorra a aprobat memorandumul semnat între Ministerul Educației și Institutul Limbii Române din București pentru a organiza cursuri de limba, cultura si civilizatie în anumite școli românești. Primarul Merche Galí, a acceptat propunerea consulului român Dragos Viorel, într-o întâlnire care a avut loc la a Almassora.

Beneficiarii cursurilor, care sunt gratuite, vor fi elevii înscriși la școlile din comunitatea Valenciană, dacă sunt sau nu de origine română. Conform acordului, cadrele didactice angajate de Institutul de limbă română din București vor preda orele în sălile de clasă în afara orelor de școală.

Cursurile au ca scop dobândirea de către elevi a unor competențe lingvistice de comunicare: ascultare, vorbire, citire, scriere și conversație, în conformitate cu recomandările Cadrului european comun. În plus, scopul cursurilor este de a facilita integrarea studenților străini în sistemul de învățământ din Valencia cât mai curând posibil și de a asigura competența de comunicare multilingvă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel