Un nou studiu va fi condus pentru a evalua o doză mai mică întrucât a avut rezultate mai bune decât doza totală din studiile clinice ale companiei, a spus Soriot citat de Bloomberg News. "Acum că am văzut ce înseamnă o eficacitate mai bună trebuie să validăm acest lucru, așa că trebuie să facem un studiu suplimentar", a spus Soriot. Soriot a spus că probabil va fi un alt "studiu internațional, dar acesta ar putea fi mai rapid pentru că știm că eficacitatea este mare deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienți".
Vestea vine după ce AstraZeneca s-a confruntat cu acuzații cu privire la rata de eficacitate, motiv pentru care unii experți au spus că ar putea îngreuna șansele de a primi autorizație rapidă din partea SUA și UE. Mai mulți cercetători au ridicat îndoieli cu privire la robustețea rezultatelor că vaccinul experimental are o eficiență de 90% la un subgrup de pacienți care, inițial din greșeală, au primit jumătate de doză urmată de o doză întreagă.
Soriot a spus că nu se așteaptă că studiul suplimentar să întârzie aprobarea de reglementare din partea UE și a Marii Britanii.
Cu toate acestea aprobarea din partea FDA ar putea dura mai mult pentru că este puțin probabil ca agenția să aprobe vaccinul pe baza studiilor efectuate în altă parte, în special în urma îndoielilor exprimate cu privire la rezultate. În unele țări este așteptată, totuși, autorizarea înainte de finalul anului, a adăugat directorul AstraZeneca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News