Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ușă secretă în spatele unei bliblioteci, descoperită la fosta casă a lui Silvio Berlusconi 
WhatsApp
Presa străină s-a mutat de luni în fosta reședință a lui Silvio Berlusconi, pusă la dispoziție de statul italian. Un jurnalist a descoperit o ușă secretă. 
Silvio Berlusconi spune că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin

Precedenta casă a corpului de presă, o clădire aflată după colț de faimoasa Fântână Trevi, a fost vândută pentru a deveni un hotel de cinci stele. După o prospectare minuțioasă a unei noi locații, a fost ales Palazzo Grazioli din secolul al XVI-lea.

Aceasta a fost, timp de mulți ani, reședinta lui Berlusconi, atât când era premier, cât și ulterior când a fost nevoit să demisioneze în 2011. 

În afară de baia scufundată, cea mai uimitoare caracteristica este ușa secretă, ascunsă în spatele unei biblioteci din lemn într-una dintre camerele unde jurnaliștii străini își vor desfășura activitatea. 

Un mâner ascuns permite deschiderea bibliotecii. Se aude imediat un scârțăit, iar apoi odată cu deschiderea falsei biblioteci, se observă un spațiu întunecat și o ușă veche din lemn.

Ușa duce la o scară din spate care se termină în curtea palatului - este evadarea perfectă. Probabil pe aici ar fi intrat și ieșit persoanele publice care participau la celebrele petreceri bunga-bunga organizate de Silvio Berlusconi.

Presa va ocupa "etajul nobil"

 

Presa străină a preluat întregul etaj al palatului – cunoscut sub numele de „piano nobile” în italiană– literalmente, etajul nobil, unde se găsesc în mod tradițional dormitoarele și sălile de recepție.

George Clooney a vizitat și el clădirea, cu intenția de a vorbi cu prim-ministrul de atunci al Italiei despre eforturile de ajutorare din Darfur. Berlusconi avea alte planuri pentru acea seară.

„A devenit o seară foarte diferită față de ce mi-am închipuit", povestea Clooney.. „Eu am spus „Trebuie să plec” și el a spus „Nu, unde mergi? Va fi o petrecere”, iar eu am zis: „Nu, trebuie să plec". 

O mare parte din decorațiunile originale au rămas. Există tapițerii vaste și picturi în ulei pe pereți, alături de oglinzi și candelabre gravate delicat. Frescele de pe tavan înfățișează eroi clasici musculoși, heruvimi cu coapsă groasă și nimfe sumar îmbrăcate.

Pe perete se află și capul împăiat al unui rinocer, care a fost împușcat în 1879 de un duce italian, un strămoș al familiei aristocratice Grazioli, care încă deține clădirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel