2,4% dintre gospodăriile valenciene cu un cuplu sunt formate dintr-un localnic și un străin. Această cifră este ușor mai mare pentru bărbații valencieni care au un partener străin (2,7%) decât pentru femei (2,1%). Statistica este rezultatul unei analize independente realizate de site-ul de întâlniri SugarDaters, care a examinat microdate din sondajul ECEPOV al Institutului Național de Statistică.
Țările preferate în Regiunea Valencia sunt România (9,2%), Argentina (8,1%), Italia (6,6%), Maroc (6,2%) și Columbia (5,9%).
În funcție de sex, dintre toți bărbații din Valencia care au o parteneră străină, în 10,5% din cazuri aceasta este din România, cea mai frecventă naționalitate. Ea este urmată de Maroc (9,2%), Venezuela (7,1%), Columbia (5,9%) și Franța (5%).
În ceea ce privește femeile din Valencia care trăiesc cu un partener străin, în 13% din cazuri, acesta este din Argentina. Italia (10,3%), România (7,6%), Franța (7,1%) și Germania (6,5%) completează lista celor mai frecvente cinci țări de iubire interculturală pentru ele.
Alexandra Olariu, director de marketing al SugarDaters, a explicat că "imigrația este, evident, un factor cheie în interpretarea acestor cifre. Marocul, România și Venezuela sunt unele dintre cele mai frecvente țări de origine ale străinilor care lucrează în Spania. În alte cazuri, cum ar fi Italia, Marea Britanie sau Franța, factorul proximitate este de asemenea important.
"Cu toate acestea, cel mai vital lucru dintre toate este să înțelegem că dragostea nu înțelege frontierele, care sunt linii artificiale stabilite de ființele umane pentru a diferenția teritoriile. Atracția este universală, dragostea este indomabilă, iar afecțiunea nu a înțeles niciodată culturi, rase sau orientări sexuale. O relație interculturală este, de asemenea, o oportunitate de a te deschide către lume, de a învăța alte moduri de a o înțelege și de a-ți extinde cunoștințele despre viață, o formidabilă incursiune antropologică în experiența de a trăi.
Ceuta și Melilla sunt teritoriile spaniole cu cea mai mare rată de coabitare cu un partener străin. În Ceuta, 5,3% dintre cuplurile care coabitează sunt formate dintr-un spaniol și un străin. În cazul Melillei, această cifră este de 6,7%.
Marocul este naționalitatea preferată în dragostea interculturală în Ceuta și Melilla și are de departe cele mai mari rate din Spania. 95,3% dintre cuplurile care coabitează cu străini sunt compuse dintr-o persoană de naționalitate marocană. În cazul Melillei, această cifră este de 94%.
Aceste cifre iau în considerare doar naționalitatea partenerilor. De exemplu, o persoană musulmană cu cetățenie spaniolă nu ar intra în această clasificare.
Insulele Canare (4%), Insulele Baleare (4%), Catalonia (3,1%) și Comunitatea Madrid (2,7%) urmează orașele autonome în ceea ce privește cuplurile care trăiesc cu un cetățean străin.
În Insulele Canare, cele mai frecvente naționalități în acest tip de cuplu sunt Venezuela (16,5%), Cuba (12%) și Germania (9,6%).
În Insulele Baleare, aceste naționalități sunt Italia (10,5%), Germania (9,2%), Argentina (8,8%), Regatul Unit (6,7%) și Columbia (6,7%).
În Catalonia, acestea sunt Maroc (12,6%), Italia (6,1%) și Franța (5,2%).
În Comunitatea de Madrid, România (8,1%), Venezuela (7,2%) și Italia (6,3%).
Comunitatea autonomă cu cele mai puține cupluri care coabitează cu străini este Extremadura, cu 0,8% din gospodăriile de acest tip.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News