Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un ucrainean a înghețat după ce a trecut granița ilegal în România. Alți trei erau alături de el 
WhatsApp
Patru bărbați ucraineni au trecut granița ilegal în România. Unul dintre ei a decedat din cauza frigului extrem. 

Unul dintre cei patru cetăţeni ucraineni recuperaţi în noaptea de miercuri spre joi din Munţi Maramureşului de poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani a decedat, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.

"Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat", a spus Oana Pârcălab.

Ucrainenii au fost preluați de pe munte



Conform aceleiaşi surse, în momentul preluării celor patru persoane de la o altitudine de 1.400 de metri, una dintre acestea se afla în şoc hipotermic.

De asemenea, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, a precizat că cetăţeanul ucrainean a fost descoperit în şoc hipotermic sever.

"S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin", a spus Dan Benga.

În operaţiunea de salvare au fost implicaţi 6 poliţişti de frontieră, 6 salvatori montani şi o echipă de voluntari, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel