Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un șofer român de microbuz a pus în pericol viața pasagerilor. Polițiștii de frontieră l-au dat jos imediat din autovehicul
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetăţenie română și R. Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
Un șofer român de microbuz a pus în pericol viața pasagerilor. Polițiștii de frontieră l-au dat jos imediat din vehicul

În ziua de 2 noiembrie a.c, în jurul orei 16.00, poliţişti de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Drânceni, un ansamblu rutier format din  microbuz și remorcă, condus de un tânăr cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, oamenii legii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria "E", necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Două autoturisme căutate de autorităţile din Germania, depistate la intrarea în România 

 

Două autoturisme căutate de autorităţile din Germania au fost descoperite la PTF Giurgiu, pe 1 noiembrie, în timp ce erau transportate pe o platformă de un cetăţean bulgar. "În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară, pe a cărei platformă erau transportate două autoturisme, mărcile Mini Cooper şi BMW X2, ani de fabricaţie 2013 şi 2018. Cu ocazia verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că cele două autoturisme transportate se aflau în atenţia autorităţilor germane, figurând în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare. Alertele erau introduse de către autorităţile din Germania în luna octombrie a acestui an", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La verificări, şoferul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă că autovehiculele sunt în litigiu, el având responsabilitatea să le transporte în Bulgaria. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tăinuire la infracţiunea de furt, iar autoturismele, în valoare de 175.000 de lei, au fost indisponibilizate de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel