Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Spania jefuia oamenii de afaceri direct de pe terenul de golf: le fura toate bunurile din mașinuțe și fugea pe sub gard
WhatsApp
Un hoț român care s-a strecurat pe terenurile de golf din Mijas pentru a jefui jucătorii a fost prins după o îndelungă anchetă. 
sursa foto: Pixabay

Poliția Locală Mijas a arestat un bărbat de 36 de ani în calitate de presupus autor al mai multor furturi comise pe diferite terenuri de golf din municipiu. Aparent, suspectul a profitat de distragerea atenției jucătorilor pentru a fura tot ce lăsau victimele sale în mașinile de tip „buggies”.

Responsabilii acestor locuri sportive au tras ei înșiși un semnal de alarmă, având în vedere furturile repetate de câteva săptămâni. Oamenilor de afaceri înscriși în clubul de golf le-au dispărut portofelele, telefoanele mobile iPhone și ceasuri de marcă pe care jucătorii de golf, în principal turişti, le țineau în mașinuțele folosite pentru a se deplasa prin facilităţi.

Cu aceste informații, membrii în civil ai Poliției Locale au stabilit un dispozitiv discret pentru a descoperi autorul acestor furturi. În acest fel, l-au găsit pe presupusul făptuitor, pe care l-ar fi prins în flagrant în timpul unuia dintre aceste jafuri.

Din câte se pare, individul, de origine română, intra pe terenurile de golf, prin niște mici șanțuri pe care le săpa pe sub garduri și le acoperea ca să nu fie descoperite. În acest fel, presupusul hoț a intrat și a părăsit incinta fără a fi identificat și, în plus, a încercat să-și lase vehiculul parcat în apropierea acestor gropi pentru a părăsi rapid locul cu prada.

După acea primă arestare efectuată în ianuarie, bărbatul a fost eliberat provizoriu de către autoritatea judiciară. Nu a durat mult până a revenit la aceleași fapte. Se pare că a durat doar câteva zile până când a fost surprins din nou de un agent. De data asta îl angrenase și pe fiul său.

Urmărit de poliție

 

Potrivit unor surse, ofițerul se afla în apropierea unui teren de golf și a văzut cum acest individ a ieșit printr-o gaură de sub gard și a părăsit locul într-o mașină, așa că și-a anunțat rapid colegii.

Astfel a început o urmărire care a durat câteva minute în care presupusul hoț a fugit speriat până când a fost încolțit de mai multe vehicule de patrulare. Deși a încercat să fugă în continuare pe jos, bărbatul a fost prins de agenți, care l-au imobilizat și l-au încătușat. 

Din câte se pare, la interogarea bazelor de date reieșea că suspectul în vârstă de 36 de ani de origine română, nu apărea cu nici un fel de "înregistrări penale" deoarece folosea documente pe care le-ar fi falsificat încă din România. În urma investigațiilor, polițiștii au reușit să-i descopere adevărata identitate, ajungând la concluzia că avea totuși antecedente penale. 

Atât suspectul, cât şi documentele din ancheta preliminară au fost puse la dispoziţia Gărzii Civile pentru continuarea cercetărilor.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel