Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Belgia acuzat de falsificarea unui act de identitate susține că a crezut că este autentic. „Greu de crezut”
WhatsApp
Un român a primit 150 de ore de muncă în folosul comunității după ce a fost prins cu un buletin fals.

Un român din Belgia este acuzat de falsificare și utilizarea unui document fals, în cadrul unui caz de fraudă în domeniul telefoniei mobile. Potrivit informațiilor, cazul a fost adus în atenția autorităților de către operatorul Mobile Vikings, care a depus o plângere inițială.

Românul susține că „nu i s-a spus niciodată” că deține un buletin fals 

 

Între 2018 și sfârșitul anului 2022, Iosif-Andrei a fost în posesia unei cărți de identitate românești pe care susține că a obținut-o de la unchiul său, plătind 250 de euro pentru aceasta. În fața instanței penale din Charleroi, el a declarat că nu a știut până recent că documentul era fals. „I-am dat 250 de euro unchiului meu ca să îmi facă el buletin în municipiu, cât eram bolnav. Polițiștii rutieri m-au oprit de mai multe ori și niciodată nu mi s-a spus că este o carte de identitate falsă”, a afirmat acesta.

Procurorii consideră că versiunea sa este „greu de crezut” și i-au propus din nou o pedeapsă de muncă în folosul comunității de 150 de ore, măsură pe care Iosif-Andrei a mai obținut-o anterior. Avocatul său, domnul Puccini, pledează pentru o soluție favorabilă, ridicând întrebări cu privire la legalitatea obținerii unui act de identitate prin intermediul unei rude, având în vedere că clientul său deține un pașaport adevărat.

Un român din Italia a fost închis după ce a prezentat un buletin românesc fals cumpărat cu 250 de euro. Un caz asemănător a avut loc în 2020, când un român din Italia a fost reținut după ce a încercat să se legitimeze cu un buletin de identitate fals, cumpărat cu 250 de euro din orașul Trieste.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat după ce polițiștii orașului Verona au depistat că documentele pe care le avea în posesia lui erau false. În momentul în care a fost legitimat, românul stătea împreună cu un grup de conaționali pe băncile din piața Pradaval. La cererea polițiștilor, românul a furnizat o carte de identitate emisă de statul român.

Cu toate acestea, agenții au intrat la bănuieli atunci când au comparat datele din document cu informațiile din bazele de date. După o verificare mai aprofundată, documentul s-a dovedit că nu corespunde modelelor tip. Confirmarea definitivă a venit datorită activării canalelor internaționale de cooperare polițienească: autoritățile române, de fapt, au confirmat că bărbatul de 52 de ani nu era în posesia unui card de identitate românesc valabil.

Luat la întrebări, românul a recunoscut că a cumpărat documentul fals din Trieste în urmă cu patru luni, pentru suma de 250 de euro. El a fost arestat și riscă un an de închisoare. 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel