Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român cu studii la Londra s-a întors în țară și a devenit primar la 26 de ani. A învins un edil cu 5 mandate
WhatsApp
La aceste alegeri locale, s-au înregistrat și surprize plăcute. Tinerețea și lipsa de experiență politică s-au dovedit a fi avantaje majore, în unele cazuri candidați sub 30 de ani reușind să ocupe locuri pe care unii edili le-au deținut timp de cinci sau șase mandate. Un astfel de caz cel al lui Andrei Obreja un tânăr de doar 26 de ani care a câștigat cursa pentru primăria din Pișchia, județul Timiș.
Andrei Obreja, tânărul de 26 de ani care s-a întors din Anglia pentru a face politică în țară (Foto: Facebook)

La vârsta de doar 26 de ani, Andrei Obreja a reușit să obțină 60% din voturile exprimate de locuitorii din comuna Pișchia, județul Timiș. După ce a absolvit Universitatea din Manchester, tânărul a ales să se întoarcă în țară și să muncească pentru comunitatea de aici. Victoria sa este cu atât mai răsunătoare cu cât a fost obținută împotriva fostului edil al comunei, aflat în funcție de ani grei.

Andrei a absolvit facultatea de Business Management la Manchester și, tot aici, a făcut și un master în Cibernetică și Statistică. Înainte să revină în țară, pentru o perioadă scurtă el ar fi lucrat și în IT.

"Nu a fost greu, am câștigat alegerile fără să atac pe cineva, fără să vorbesc despre nimeni altcineva decât despre mine și sincer mi s-a părut că a venit totul de la sine. Cred că oamenii și-au dorit o schimbare", spune Andrei Obreja, primar ales în comuna Pișchia, potrivit Anunțul UK.

Foarte mulți români întorși din Anglia și-au încercat norocul la alegerile locale care au avut loc în această lună în România. Din păcate însă, foarte puțini au reușit să câștige un fotoliu de primar. Cele mai grele eșecuri le-au suferit fondatorul unui grup de Români în Anglia, dar și mult mai cunoscutul Daniel Popescu, care în 2015 a primit, la Londra, "Diploma Ambasadorului" pentru contribuția adusă în comunitatea românească.

Fost manager în cadrul departamentului de cercetare al Centrului Național de Informare și Recunoaștere Academică din Marea Britanie (UK NARIC), precum și fost deputat de Diaspora, Daniel a candidat în această lună pentru postul de primar la Câmpulung Moldovenesc, mai scrie sursa citată. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel