Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a ironizat sistemul medical din Anglia: „Ai mai multe șanse să te lovească un meteorit decât să rezolvi ceva rapid într-un spital din UK”
WhatsApp
Octavian Herța, un jurnalist român mutat în Marea Britanie și cunoscut pentru relatarea amuzantă a experiențelor sale, a făcut furori pe Facebook cu o postare în care descrie o vizită neobișnuit de rapidă la un spital din Londra.
Un român a ironizat sistemul medical din Anglia: „Ai mai multe șanse să te lovească un meteorit decât să rezolvi ceva rapid într-un spital din UK” / Foto: Facebook

Herța, care locuiește și lucrează în capitala britanică, a fost surprins de eficiența cu care a fost tratat la Guy’s Hospital, o experiență care contrastează puternic cu ritmul lent al sistemului medical britanic.

 

Trei minute care au făcut diferența

 

„Trei minute. Atât am așteptat să mi se schimbe bandajul la Guy’s Hospital, lângă London Bridge,” a scris jurnalistul. „Nici acum nu-mi vine să cred. De obicei, în orice spital din țara asta, aștepți în medie două ore pentru orice. Atât a durat fiecare dintre cele trei vizite pe care le-am făcut în ultima săptămână la spitalul aflat în zona în care locuiesc.”

Povestea începe într-o dimineață de sâmbătă, când Herța a suferit o arsură gravă la mâna dreaptă. Incidentul a avut loc în timp ce pregătea carnea pentru Lizy, cățelușa sa. În urma unei mișcări greșite, apa clocotitță din oala în care a fiert carnea i-a căzut pe mână, provocându-i arsuri severe.

„Oala s-a înclinat și mi-a sărit o porție bună de apă clocotită fix pe încheietura mâinii drepte. Am băgat mâna sub apă rece, privind-o oripilat în timp ce mi se topea pielea, iar dup-aia, viteză spre spital.” a povestit el.

 

Așteptarea interminabilă, o rutină obișnuită

 

Herța a relatat că, în ciuda gravității rănilor, a fost nevoit să aștepte două ore în sala de urgențe pentru a fi tratat.

„Deși arătam ca un zombie cu pieile atârnând și cu bășici cât degetul, am fost invitat să aștept vreo două ore, până s-a miluit o asistentă de mine să mă curețe și să mă bandajeze. Recunosc, a fost unul dintre momentele alea în care mi-a părut rău că nu pot s-o rezolv românește cu două milioane băgate la buzunar, doar să nu stau în sala aia de așteptare fără să primesc ajutorul de urgență pentru care venisem. ”

Același scenariu s-a repetat la următoarele vizite pentru schimbarea bandajelor. „A doua zi, la fel, încă două de așteptare ca să mi se schimbe bandajul, peste două zile, așijderea.”, a adăugat jurnalistul.

 

„Cu așa ceva te întâlnești o dată la 10 ani”

 

Într-un contrast șocant cu experiențele anterioare, vizita sa la Guy’s Hospital a fost complet diferită.

„Azi, când mă pregăteam să pierd alte două ore în sala de așteptare a unuia dintre cele mai mari spitale din centrul Londrei, am fost primit în 3 minute. Am crezut că nu aud bine când mi s-a strigat numele. M-am simțit de parcă aș fi câștigat la loto. Îmi venea să cânt când am ieșit din spital, cu un bandaj nou-nouț pe mână.

Celor care nu locuiți în Anglia s-ar putea să vi se pară că exagerez. Deloc. Ceea ce am pățit azi e minune curată. Cu așa ceva te întâlnești o dată la 10 ani. Ai mai multe șanse să te lovească un meteorit decât să rezolvi ceva în câteva minute într-un spital din UK. ”

În ciuda dificultăților, Herța a încheiat postarea într-o notă optimistă, menționând că mâna sa se vindecă bine.

„Da, a fost o zi bună, ce să zic. Mai ales că începe să-mi crească și pielea la loc pe mâna belită. Nu de alta, dar nu mai e mult și plec în vacanță în țările calde și parcă n-aș vrea să fac plajă cu bandajul pe mână. Bine, tot va trebui să o acopăr cu o bandă elastică (6 luni nu trebuie expusă la soare), dar măcar o să am piele, nu carne vie.”, a încheiat Octavian Herța postarea pe Facebook. 

 

Reacții online

 

Postarea jurnalistului a devenit rapid virală, stârnind zeci de comentarii și distribuiri. Mulți dintre urmăritorii săi au rezonat cu observațiile sale, împărtășind propriile experiențe din sistemul medical britanic.

„La fel și în Irlanda, la urgențe și la adulți și la copii, timpii de așteptat sunt cu orele ....foarte prost organizat sistemul de urgențe”, scrie un român din Irlanda.

„E foarte stresant și obositor, mi s-a întâmplat și mie să stau cu copiii 4-5 ore, din fericire, nu a fost nimic grav, dar nu e în regulă”, mai adaugă cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel