Deși identitatea câștigătorilor rămâne secretă, Loteria Națională a dezvăluit că este vorba despre un bărbat ucrainean, cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, care a fugit din țara natală în urmă cu un an și, de atunci, locuiește în regiunea Bruxelles-Capitale.
Ucraineanul a cumpărat biletul câștigător într-o benzinărie. Prin intermediul Loteriei Naționale, câștigătorul anunță că dorește, mai întâi, să-și folosească câștigul pentru a organiza o mare petrecere pentru familia și prietenii care l-au primit în Belgia, scrie presa din Belgia.
După aceea, vrea să se întoarcă cât mai curând în Ucraina. Cu restul banilor, tânărul ar dori să contribuie la reconstrucția țării sale.
„Vedem mulți câștigători, dar pentru acest bărbat lozul norocos a însemnat mai mult. De Loteriei Naționale Joke Vermoere.
Economistul Ștefan Mandel cu dublă cetățenie, atât română cât și australiană, a venit cu o abordare diferită și mult mai eficientă a matematicii, mai exact un algoritm cu care a reușit să câștige de 14 ori la loto. Iată povestea lui.
Dacă doriți să câștigați la loto, este obișnuit să vă bazați pe noroc ca factor determinant. Mulți oameni recurg la practici superstițioase, cum ar fi purtarea unui trifoi sau altele. Cu toate acestea, în anii 1980, economistul româno-australian Ștefan Mandel a venit cu o abordare diferită și mult mai eficientă: un algoritm.
De-a lungul carierei sale extraordinare, Ștefan Mandel a reușit să câștige la loto de 14 ori în total. Primele sale două câștiguri au fost obținute în România, țara sa natală, unde a încercat să strângă suficienți bani pentru a-și scoate familia din țara comunistă de atunci și a o aduce în Australia, unde a reușit să câștige la loterie de alte 12 ori, potrivit Business Insider.
Metoda românului se baza pe un calcul destul de elementar: dacă el cumpăra bilete cu anumite blocuri de numere specifice, putea fi asigurat de cel puțin locul doi. Concret, Mandel a descoperit că, la anumite loterii, jackpotul era de peste trei ori mai mare decât costul de cumpărare a fiecărei combinații posibile. Astfel, presupunând că putea cumpăra toate combinațiile de numere, investiția era practic garantată.
Cu această idee inovatoare în minte, Ștefan și-a convins doi prieteni din România să se alăture schemei sale, devenind astfel primii săi "investitori". În loc să se claseze pe locul al doilea, însă, trio-ul a avut un succes și mai mare: a câștigat premiul întâi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News