Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pensionar francez cere 115 milioane de euro de la statul român. Bărbatul a apelat deja la un avocat
WhatsApp
Un locuitor în vârstă de 82 de ani, din Aulnay-sous-Bois (Seine-Saint-Denis) s-a angajat într-o "bătălie" cu statul român.
Un francez, de 82 de ani, cere 115 milioane de euro de la statul român

Francezul, care a cumpărat în anul 2018 o obligațiune la purtător, emisă de statul român în 1929, cere acum să fie plătit. Pensionarul a contactat deja ambasada României prin intermediul avocatului său. Deocamdată, nu a primit niciun răspuns. 

Obligațiunea a purtător, cumpărată de la un colonel român, ar valora astăzi o avere. După cum relatează Le Parisien, pensionarul, fost consilier juridic și om de afaceri, deține o obligațiune la purtător, pe care scrie "500 de franci de aur", adică o mică parte din "datoria publică a României".

Acest document, emis în 1929, a fost cumpărat cu 300.000 de euro de către pensionarul Francilien, în 2018, de la "un colonel român, care îl moștenise de la familia sa".

Astăzi, francezul vrea să fie plătit pentru acest voucher și estimează că valoarea acestuia ar ajunge la 115 milioane de euro. În acest scop, pensionarul a contactat ambasada României prin intermediul avocatului său.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel