Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou mesaj Ro-Alert emis pentru populația din Roșia Montană: „Barajul Tăul Mare cedează. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile”
WhatsApp
Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis pentru populația din zona Barajului Tăul Mare din Roșia Montană, duminică după-amiază. Locuitorii sunt avertizați că există pericolul ca barajul să cedeze, astfel că trebuie să evacueze zona preventiv.
Foto: Captură video youtube

Centrul Judeţean Alba de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost activat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce primarul comunei Roşia Montană a sunat la 112 şi a semnalat o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Între timp a fost transmis un nou mesaj pentru locuitori, aceștia fiind încurajați să părăsească zona preventiv, pentru a nu-și pune viața în pericol. 

 

Mesaj Ro-Alert pentru populația din Roșia Montană

 

”Atenție! Locuitorilor din Roșia Montană, din proximitatea albiei pârâului Foieș! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră! Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile, până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil.Pentru autoevacuare se va lua legătura cu autoritățile prezente în Roșia Montană, sau identificați un loc înalt, în care să vă deplasați în cel mai scurt timp, când se dă ordinul de evacuare! ISU Alba”, se arată în mesajul Ro-Alert, conform Antena 3.

Operațiunile pentru golirea parțială a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană continuă, duminică după-amiază. Prin acțiunile de evacuare cu motopompe de mare capacitate, s-a reușit scăderea nivelului apei.

Patru mesaje RO-ALERT au fost transmise populaţiei în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost semnalată o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.


Persoanele care nu se pot autoevacua vor fi evacuate cu sprijinul autorităţilor locale

 

Conform IGSU, populaţia de pe raza localităţii Roşia Montană va lua imediat măsuri pentru autoevacuare, ca urmare a avariei la barajul Lacului de acumulare Tăul Mare.

"În acest moment nu există un risc iminent pentru populaţia din avalul acumulării, însă preventiv se impun măsuri pentru evacuare. Autorităţile locale şi judeţene au luat măsuri pentru punerea în siguranţă a acumulării. Autorităţile vor aduce la cunoştinţa populaţiei dacă starea de risc va impune alte măsuri", precizează IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel