Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un medic din Italia, care a tratat mii de bolnavi de COVID-19 la domiciliu, riscă să fie suspendat
WhatsApp
Un medic din regiunea Campania (sudul Italiei) este anchetat pentru a fi tratat aproape 3.000 de pacienţi cu COVID-19 la ei acasă, fără să urmeze măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care cetăţenii îl consideră un adevărat erou, informează medii locale citate luni de EFE.

Medicul Gerardo Torre, a cărui activitate se desfăşoară în localitatea Pagani, s-a arătat extrem de surprins când a fost acuzat că nu a respectat protocoalele sanitare privind tratarea şi administrarea de medicamente pacienţilor cu coronavirus.

"Când Ordinul Medicilor din Salerno mi-a trimis avertismentul, am crezut că îmi oferă vreun premiu sau vreo medalie pentru munca depusă de mine în timpul pandemiei. Mare mi-a fost surpriză când am văzut că am primit o citaţie pentru o anchetă disciplinară. Risc inclusiv să fiu suspendat", a declarat Gerardo Torre ziarului Corriere del Mezzogiorno.

Un medic din Italia, care a tratat mii de bolnavi de COVID-19 la domiciliu, riscă să fie suspendat



El a explicat că a vizitat "3.000 de pacienţi la ei acasă", riscându-şi propria sănătate, în timp ce aţi colegi de profesie au tratat bolnavii prin telefon "fără să evalueze personal pacientul", fapt ce a condus la numeroase decese.

Gerardo Torre va compărea pe 28 ianuarie în faţa Ordinului Medicilor din Salerno pentru a se apăra de aceste acuzaţii. Au fost deja convocate manifestaţii de sprijin pentru a-l susţine pe medic, cu participarea a numeroşi angajaţi sanitari.

Inclusiv primarul din Pagani, Lello De Prisco, i-a declarat sprijinul pe reţelele de socializare şi a asigurat că a fost vindecat de acest medic, pe care l-a considerat un exemplu de curaj.

"Dacă azi pot să scriu, i-o datorez lui. Mulţumesc tuturor medicilor care îşi oferă serviciile la domiciliul bolnavilor", a subliniat primarul, ciat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel