Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mare afacerist italian oferă salarii de până la 2000 de euro, dar nu găsește angajați: "Ceva nu funcționează"
WhatsApp
O firmă italiană de tradiție oferă locuri de muncă plătite cu până la 2000 euro pe lună. Patronul Vilantonio Colucci spune că de șase luni nu găsește oameni pe care să-i angajeze. 

Baronul Vitantonio Colucci, fondatorul  Plastic Puglia (lider mondial în sectorul de irigare prin picurare) din Monopoli, zona Bari, caută angajați pentru compania sa de șase luni. Ofertele sale de muncă nu au dat însă rezultatele dorite, în ciuda reputației bune a companiei: din 2019 acordă angajaților un bonus de 6.000 de euro pentru nașterea copiilor, plus 350 de euro pe lună timp de un an. Cu toate acestea, angajații de care are nevoie, adică șoferi, mecanici, electricieni și dulgheri sunt de negăsit. 

„Nu cunosc motivele precise ale acestei situații, dar evident că ceva nu funcționează - explică afaceristul Colucci. Pe de o parte sunt antreprenori care oferă de lucru, pe de altă parte sunt cei care caută să se angajeze, dar aceste două categorii nu se întâlnesc. Statul ar trebui să ia măsuri și să se asigure că există un punct de contact”.

Oferta de muncă a companiei

 

Plastic Puglia oferă un salariu de 1.600-1.700 de euro pe lună pentru un șofer, care poate ajunge până la 2.200 de euro dacă sunt efectuate ore suplimentare sau deplasări. „Oferim contract de muncă, prevăzut de legislația națională cu începere imediată, dar cu toate acestea nu reușim să găsim personal”, adaugă antreprenorul.

"Ultima dată am angajat 10 tineri - continuă Colucci. In firmă ar mai fi nevoie de cel puțin 10. Cautam in principal șoferi profesioniști, disponibili pentru mobilitate națională pentru a transporta marfa la destinație. Este o chestiune de deplasare în sudul țării, dar se pot întoarce acasă în fiecare seară”.

Compania are în prezent în jur de 200 de angajați și, conform celor spuse de Colucci, „toți se înțeleg, sunt fericiți, atmosfera este foarte bună”. 

„Avem angajați care lucrează la firma noastră de 40 de ani, suntem ca o mare familie”, a mai spus baronul italian, conform Il Messagero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel