Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un camion, care transporta balast, a luat foc în trafic. Șoferul român a reușit să se salveze
WhatsApp
Un camion care transporta balast a luat foc, miercuri, în zona localităţii Slobozia Conachi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.
Un camion, care transporta balast, a luat foc în trafic. Șoferul român a reușit să se salveze

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit la cabina capului tractor, iar la faţa locului a acţionat o autospecială de stingere incendii.

"Cabina a ars în proporţie de 80%, cauza fiind un scurt circuit la compartimentul motor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. În eveniment nu s-au înregistrat victime.

Un alt incediu, care s-a produs, pe 24 ianuarie, în Constanța, a luat viața unui preot.

 

Preot român, mort carbonizat în urma unui incendiu. Cauza probabilă, acțiunea intenționată 

 

Un preot și-a pierdut viața, carbonizat, luni noapte, 24 ianuarie, în urma unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea constănțeană Petroșani, comuna Deleni. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, în urma apelului la 112, la ora 23.46, pompierii s-au deplasat spre locul solicitării cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum și o autospecială de stingere și un echipaj SMURD tip B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni.

Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200mp, intervenția încheindu-se în jurul orei 04:35, iar cauza probabilă a incendiului fiind acțiunea intenționată, conform reprezentanților ISU „Dobrogea”. 

La fața locului, a fost asistată medical și o femeie, însă nu a fost transportată la spital pentru investigații medicale suplimentare. 

Victima este, potrivit mamei acesteia, preotul Ștefan Banciu. Trupul carbonizat a fost găsit de către pompieri, după ce s-au luptat cu flăcările timp de aproape de patru ore. Concluzia pompierilor la primele ore ale dimineții a fost că focul care a mistuit casa și a pus capăt vieții preotului a fost pus intenționat. Există suspiciunea ca incendiul să fi fost provocat chiar de către preot.

Arhiepiscopia Tomisului deplânge pierderea părintelui decedat. „Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenționat.

Din datele noastre, nu avea motive să facă așa ceva. Sperăm ca autoritățile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel