Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a furat 1.4 milioane euro din firmă. Și-a lăsat partenerii fără bani de salarii și a fugit în Italia
WhatsApp
Un bărbat a fugit din China cu cu 10 milioane de yuani, echivalent cu aproximativ 1,4 milioane de euro, furați de la colegii de la firma de textile, care nu mai au bani pentru salarii. 
Panică în aer. Un avion cu aproape 200 de pasageri a fost nevoit să se întoarcă de urgență pe aeroport. Sursa foto: freepik.com

Marți dimineață, în zori, polițiștii din cartierul Lido l-au arestat. 

Astfel s-a încheiat fuga bărbatului de 47 de ani, de origine chineză, căutat de securitatea antifraudă chineză. Când partenerii companiei, al cărei fondator era și el, au descoperit gaura de peste un milion de euro, au raportat imediat ce s-a întâmplat.

Astfel, a fost emis un mandat de arestare internațional. Totuși, hoțul a reușit să scape de controalele poliției aeroportului. Până ieri, când s-a dat alarma la hotelul din Fiumicino: de îndată ce s-a făcut înregistrarea cu numele în structură, poliția a fost pusă în alertă.

Așa a început percheziția: bărbatul de 47 de ani va fi repatriat și judecat în China unde, acuzat de delapidare și fraudă, riscă acum o condamnare pe viață.

Fugarul este acum pus la dispoziția justiției pentru procedurile de extrădare și, prin urmare, pentru întoarcerea în China care va avea loc în următoarele zile.

Banii nu au fost găsiți la el

 

Între timp, poliția din Fiumicino reconstituie ultimele ore ale bărbatului de 47 de ani. Din ceea ce au constatat până acum anchetatorii, el a ajuns în Italia pe aeroportul Leonardo da Vinci cu câteva ore în urmă și se îndreptase imediat spre hotelul din apropiere.

Cu toate acestea, rămâne încă necunoscut dacă fuga în Roma a fost doar o etapă a evadării și, prin urmare, dacă fugarul plănuia să se deplaseze mai departe în încercarea de a se sustrage de la verificări și investigații.

Poliția bănuiește că alte persoane ar putea fi implicate în evadare. Un complice, care poate l-a sfătuit să vină în Italia și care poate îl aștepta. Odată încătușat însă, chinezul a fost dus la birourile secției de poliție, acolo de unde au fost alertate autoritățile chineze care efectueaza la rândul lor la verificări ale conturilor persoanei arestate.

Geanta cu bani a chinezului nu a fost găsită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel