Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele clipe din viața lui Alex, barmanul găsit fără viață în Italia, surprinse de camerele de supraveghere. Era urmărit de o persoană 
WhatsApp
Procurorii au extras imagini video de pe camerele de supraveghere din zona Vidor, care-l surprind pe Alex Marangon în ultimele sale clipe de viață.
Omagiu inedit adus la înmormântarea lui Alex, barmanul găsit fără viață în Italia. Comunitatea vrea adevărul

Primarul din Vidor, Mario Bailo, a confirmat existența filmării: „Sunt patru camere în Vidor, iar imaginile au fost predate poliției”.

Într-un cadru se poate vedea cum Alex Marangon era alergat de o persoană.  

Conform martorilor, Alex a părăsit mănăstirea cu cei doi „curanderos” (vindecători) columbieni, Johnny Benavides și un coleg al său, considerat medic. Anchetatorii se întreabă acum dacă unul dintre ei îl urmărea pe Alex ca să-l convingă să revină la întâlnire sau s-a întâmplat de fapt altceva?

Organizatorul evenimentului, Andrea Zuin, a declarat că amândoi vindecătorii au plecat rapid din Italia, dar că el ar fi rămas în contact cu ei și că sunt disponibili pentru a fi interogați. Anchetatorii încearcă să adune toate informațiile înainte de a lua măsuri suplimentare.

Așadar, în acest moment suspiciunile se concentrează asupra celor doi vindecători columbieni, care au fost ultimele persoane ce l-au văzut pe Alex Marangon înainte de dispariția sa după ritualul șamanic de la abația din Vidor. 

Cei doi șamani au plecat suspect de repede din Italia

 

Anchetatorii nu au apucat să-i interogheze deoarece aceștia au părăsit imediat Vidor și, aparent, Italia după eveniment. Totuși, sunt atent monitorizați. Ieri, carabinierii, împreună cu colegi din Veneto, Friuli și Emilia Romagna, au intervievat alți participanți la evenimentul din noaptea de 30 iunie. Scopul este de a clarifica ce s-a întâmplat în acea seară și de a aduna informații despre cei doi columbieni, care au rămas cu Alex în afara mănăstirii, lângă un foc.

Reamintim că Alex a fost găsit mort pe o mică insulă din Piave, la Crocetta del Montello, pe 2 iulie. Acesta avea urme de violență pe corp. Întrebarea este dacă tânărul barman a fost agresat de participanții la întâlnirea șamanică ori de alte persoane care se aflau în zonă după ce a părăsit reuniunea. 

Familia lui Alex Marangon crede că acesta a fost ucis de cei care au participat la ritualul șamanic. Ipoteza predominantă este că Alex a fost lovit în timpul ritualului, posibil pentru a fi "controlat" după ce a consumat substanțe legate de ritual. Se presupune că ar fi fost lovit cu o bâtă sau cu o piatră, care nu au fost încă găsite.

La Abația Vidor a avut loc o nuntă duminică, la câteva ore după dispariția lui Alex și ritualul din noaptea de 29-30 iunie. Duminică, crima nu era confirmată, iar locul fusese rezervat din timp. Invitații au sărbătorit în timp ce în zonă se desfășurau căutările pentru Alex, cu pompieri, un elicopter și câini de urmă. Nunta ar fi putut contamina dovezile.

„A fost șocant. Ceremonia și banchetul nu au putut fi anulate. A avut loc o combinație absurdă între celebrarea unei nunți și căutarea disperată a unui tânăr de 25 de ani dispărut”, spune avocatul Cesare Dal Maso, reprezentantul contelui Giulio Da Sacco, proprietarul mănăstirii.

Mănăstirea nu este sub sechestru, dar a fost închisă voluntar de conte: „Nu vor mai fi ceremonii sau întâlniri până la clarificarea situației”, a adăugat avocatul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel