Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucrainean, mirat de prețurile din România: "Aveți prețuri ca-n Elveția. Nu aș putea trăi aici"
WhatsApp
Un ucrainean ajuns în România a avut un adevărat șoc în momentul în care a primit nota de plată de la un restaurant din Cluj-Napoca. 

Oleg este un tănâr ucrainean care a ajuns în România înainte de emiterea decretului din Ucraina care interzicea ieșirea tuturor bărbaților cu vârsta curpinsă între 18 și 65 de ani. A stat câteva zile la o familie din Cluj, pentru ca apoi să-și continue drumul spre Franța, acolo unde are mai multe rude. 

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a spus ucraineanul.

El a povestit că a mâncat împreună cu soţia într-un restaurant din Cluj şi a fost șocat de nota de plată care a fost undeva în jurul a 350 lei. 

„Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai spus el.   

Bărbatul spune că în concediile petrecute în Franţa şi Italia plătea mai puţin în restaurante pentru o cină.

„Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a încheiat el, conform Adevărul.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel