Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turistă din România, furioasă pe o polițistă româncă din Paris: "M-a luat ca pe ultimul infractor. Sunt scârbită și furioasă. M-a obligat să cobor fetița din mașină" 
WhatsApp
O româncă povestește o întâmplare nefericită cu o conațională care a ajuns polițistă în Paris. Femeia povestește că ar fi fost tratată ca ultima infractoare, fără ca omul legii să aibă vreun strop de compasiune pentru ea. 
FOTO: captură vosgesmatin.fr

Povestea a stârnit controverse pe internet. În timp ce unii spun că polițista nu a avut empatie, alții spun că femeia nu și-a făcut decât datoria de profesionist. Turista din România care a relatat ce s-a întâmplat spune că și-ar dori ca polițista să asculte toată povestea și să mediteze dacă a procedat bine. 

Vă prezentăm mai jos povestea relatată de româncă pe un grup dedicat românilor din afara granițelor: 

"Bună seara, românilor de pretutindeni! Am intrat în acest grup pentru că azi am simțit încă o dată gustul amar al faptului că sunt român. De ce spun asta? Azi am ajuns la Paris cu două fetițe din Republica Moldova, însoțite de mamele acestora, care și-au dorit să vădă Turnul Eiffel. Eu sunt cetățean român și întotdeauna m-am mândrit cu asta. Așadar, am vizitat turnul și apoi Muzeul Louvre. La ieșirea din parcarea subterană de lângă muzeu, m-a oprit un echipaj de poliție. Printre polițiști se afla și o româncă, fapt care m-a liniștit imediat. În inima Parisului, când știi că ai greșit ceva, te simți bine să vezi un conațional. Gravă eroare. Domnișoara m-a luat ca pe ultimul infractor, mi-a explicat pe un ton dur că nu interesează pe nimeni că noi nu cunoaștem legile și că ar fi bine să nu mai pășim în Paris noi, cei de la țară. M-a cuprins o scârbă, o rușine că sunt conațională cu un așa om. Am greșit și am plătit. Amendă pt că doamnele din spate nu purtau centură. Ok. Amendă pt că fetița avea 8 ani și nu aveam scăunel. Ok. Amendă că aveam telefonul cu gps-ul în mână. Ok. Alte legi în altă țară. Nu m-am interesat, e vina mea. Recunosc. Însă m-au obligat să le cobor pe mama și pe fetiță în mijlocul unei piețe și să le las acolo iar eu să plec să cumpăr un scaun. Am încercat să îi rog să le lase în mașină și eventual să ne urmărească până la un magazin Aubert de unde să cumpăr un scaun. Româncuța noastră, departe de a spune o vorba bună, mi-a explicat că Parisul nu e pentru oricine și mi-a spus sec să-mi vad de treaba că nu interesează pe nimeni că bietele ființe nu știau niciun cuvânt în limba lui Moliere. Le-am lăsat pe trotuar și am plecat, urmărită de mașina poliției, să cumpăr scaun. Sunt pur și simplu scârbită și rușinată și vă dau un sfat pe care nu credeam că-l voi spune vreodată: mai bun un străin decât unul de al tău. Aș vrea ca domnișoara să vadă mesajul meu și să mediteze puțin. Legea e una, omenia e alta. Vă felicit domnișoară pentru că sunteți un om al legii. Cât despre omenie…." este mesajul româncei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel