Publicitate
Contactul metalului cu oxigenul este ceea ce provoacă acest efect nedorit. Apa din mediu creează coroziune și, atunci când intră în contact cu metalele, provoacă oxidare care contaminează produsele și eliberează toxine pe care nu le dorești lângă familia ta.
Cuprul, fierul și argintul sunt doar câteva dintre metalele care se oxidează ușor, motiv pentru care nu este neobișnuit să găsim tacâmuri din argint cu urme de rugină. Umiditatea și căldura cresc viteza de oxidare. Dar, desigur, puteți recupera strălucirea metalului ruginit.
Cum să faci „trucul hotelului”, astfel încât praful să nu se mai vadă în casa ta multă vreme
Deși există produse pe piață care promit să îndepărteze complet rugina de pe suprafețele metalice, nimic mai bun decât să folosim materialele pe care le avem deja acasă. Și, de această dată, folia de aluminiu este vedeta trucului.
Iată cum puteți încerca trucul cu staniol pentru curățarea metalului ruginit.
Baia ta miroase urât? Încearcă trucul cu paharul cu orez care vă va face viața mai ușoară
Tăiați folia de aluminiu în bucăți și scufundați-le în zeamă de lămâie (atât cât credeți că este convenabil în funcție de dimensiunea suprafețelor de curățat). Lăsați-l să se odihnească câteva minute și apoi frecați tigăile, tacâmurile sau orice altă suprafață metalică cu hârtia.
Dacă rugina nu s-a desprins cu câteva frecări, scufundați bucata într-un castron cu oțet alb și lăsați-o acolo peste noapte. A doua zi dimineața, ștergeți suprafața cu o cârpă moale cu bicarbonat de sodiu și stratul ruginit va dispărea complet. Voila, este ușor să readuci strălucirea metalului ruginit.
Încearcă astăzi acest truc de curățare și lasă-ți piesele ca noi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News