Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, veniți în Anglia să vândă o mașină, s-au plictisit să-l aștepte pe cumpărător și s-au gândit să facă un ciubuc, furând dintr-un magazin
WhatsApp
Trei verișori români, care au făcut echipă pentru a lua parte la un furt din magazine la o filială din Carlisle a B&M Bargains, au fost amendați. Românii veniseră din Scoția în Carlisle, Anglia, pentru a vinde o mașină, dar cumpărătorul nu și-a mai făcut apariția. S-au gândit să nu plece acasă cu mâna golă, așa că au încercat să fure dintr-un magazin.

Un avocat care îi reprezintă pe Anton Rostas, 31, Manuel Rostas, 25, și Victor Rostas, în vârstă de 28 de ani, a declarat magistraților orașului că infracțiunea lor la magazinul Wigton Road a fost neîndemântică.

Cei trei au intrat în magazin pe 8 februarie și a luat coșuri de cumpărături. Anton și Manuel au mers la un culoar unde se aflau articole electronice pe rafturi și au îngrămădit articolele - inclusiv căști și încărcătoare - în coșuri. Victor le-a urmat apoi exemplul înainte ca toate articolele să fie transferate în gențile lor.

Nici nu au încercat să plătească produsele înainte de a părăsi magazinul. Victor a fost oprit de un ofițer de poliție. Ceilalți doi verișori ai săi au fost reținuți de personalul de securitate al magazinului.

Articolele - cu o valoare totală de 753 de lire sterline - au fost recuperate.

"Au făcut o treabă destul de neîndemântică"

 

Anton, Manuel și Victor, toți din Glasgow, Scoția, au recunoscut fiecare o acuzație de furt atunci când au apărut în instanță.

Avocatul apărării, Duncan Campbell, a declarat că bărbații români au călătorit inițial din Scoția în parcarea magazinului cu intenția de a se întâlni cu potențialul cumpărător al unui vehicul pe care îl vindeau. După ce potențialul cumpărător nu s-a prezentat, cei trei bărbați - care încercau să-și câștige existența din cumpărarea și vânzarea de vehicule relativ ieftine - au recurs la furt din magazin.

"Este foarte bine că furtul nu este profesia lor", a declarat dl Campbell. "Au făcut o treabă destul de neîndemântică".

Magistratul Nick Swinscoe a fost de acord, spunându-le bărbaților: "Nu considerăm că aceasta a fost o infracțiune sofisticată, în niciun caz."

Cei trei bărbați au primit fiecare o amendă de 140 de lire sterline și li s-a ordonat să plătească costuri suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel