Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, prinşi cu bani falşi. Doi dintre ei voiau să fugă din ţară
WhatsApp
Poliţiştii cercetează trei bărbaţi cu vârste de 21, 22 şi 31 de ani, pentru punerea în circulaţie de bancnote false, dar şi pentru alte infracţiuni, în acest caz fiind efectuate şi cinci percheziţii, se arată într-un comunicat al IGPR, remis miercuri.

Doi dintre bărbaţi au fost prinşi când încercau să fugă din ţară.

"Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi de 21, 22 şi 31 de ani, bănuiţi de punerea în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deţinerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat şi folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la reţeaua electrică", precizează IGPR.

Conform sursei citate, din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în urma unor anunţuri şi discuţii efectuate în mediul online, cei trei ar fi achiziţionat, din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, două telefoane mobile şi un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 şi 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute.

"Pentru documentarea activităţii infracţionale, în dimineaţa de 20 februarie a.c., poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în localităţile Butimanu, Chiajna şi Bucureşti, unde au descoperit şi indisponibilizat 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartuşe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol şi două staţii de emise-recepţie. Totodată, structura de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sprijinită de efective din cadrul Poliţiei de Frontieră, a depistat, pe aeroportul Otopeni, doi dintre bărbaţii bănuiţi de comiterea infracţiunilor, aceştia încercând să părăsească ţara", mai informează IGPR.

Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, iar, ca urmare a activităţilor de cercetare penală, în cursul nopţii de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, cei în cauză au fost prezentaţi Judecătoriei Târgovişte, instanţa dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel