Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Transportatorii, indignați după ce România nu a fost primită în Schengen: „Lumea claxonează în semn de protest. Uite-te cum stăm la coadă!“
WhatsApp
Vestea că România nu a primit votul pentru aderarea la spaţiul Schengen a fost primită cu indignare şi cu claxoane de şoferii care aşteaptau în această după-amiază să traverseze graniţa cu Ungaria, la punctul de trecere Nădlac 2.

De-a lungul întregii zile s-au format coloane lungi de camioane, iar timpii de aşteptare au fost foarte mari, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, pentru verificarea documentelor de transport, întrucât, deşi Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul angajaţilor şi al arterelor de control, fluxul este limitat de lipsa de personal pe partea ungară, potrivit Rador.

Şoferii au fost dezamăgiţi că situaţia nu se va schimba în viitorul apropiat. Iată câteva dntre reacțiile culese din Vama Nădlac de corespondentul RRA:

- Stau de 3 ore la coadă. De atâţia ani de zile numai Vama Nădlac e nesuportabilă. Ce să mai zici, tată, că-n România e scuipată (n.r. de restul) Europei! Atâta este!

- Păi ce să spunem dom'le? Dvs nu vedeţi ce este aici? Cozi kilometrice, stai câte 10 opre la rând cu camioanele, stai 4-5 ore cu maşinile mici. Asta e, ne merităm soarta!

- La noi europarlamentarii de la Bruxelles dorm, nu fac altceva. Ei nu ne apără drepturile noastre, noi suntem judecaţi în stradă ca pe ultimele gunoaie ale Europei.

- Lumea claxonează în semn de protest. Un semn de protest, tată, pentru că uite, uite, uite-te cum stăm la coadă! E inadmisibil!

Vezi și:

Iohannis, reacție după refuzul României în Schengen: Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene

 

Lipsa consensului de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, pe fondul opoziţiei Austriei, este profund nedreaptă pentru ţara noastră şi cetăţenii români, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

"România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre şi instituţiilor europene. Un singur stat membru a ales să ignore aceste realităţi şi să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil şi dificil de înţeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic", precizează preşedintele Iohannis într-o declaraţie de presă, după Consiliul JAI.

El subliniază că România va continua să acţioneze cu responsabilitate, hotărâre şi bună credinţă în direcţia consolidării securităţii interne a Uniunii Europene, aşa cum a făcut-o şi până în prezent.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel