„Se numește tortul săracului, e inventat de mine și pe vremea aia eram cel mai sărac, aveam vreo 11 ani. E un preparat cu patru ingrediente. Taică-meu lucra atunci la o cofetărie, era tinichigiu și lucra acolo, la clădirea respectivă. Și, ca tot românul de pe vremea comunismului, se descurca așa cum putea. Și mai venea acasă cu biscuiți populari, cacao și zahăr. Și am făcut într-o zi treaba asta și am făcut tortul ăsta. Când ești copil crezi în tot ceea ce faci și iese. Acum nu știu dacă o să iasă la fel de bun, dar eu sper că da”, a dezvăluit artistul în timp ce asambla preparatul.
Citește și Omletă dulce cu banane, o rețetă simplă, delicioasă și nepretențioasă
„Sunt făcut pentru asta, mi-am ratat meseria”, a glumit Connect-R, în timp ce își decora preparatul.
Tortul săracului este un tort care chiar există. Și este un preparat delicios. Sigur, e nevoie de puțin mai mult de cele 4 ingrediente folosite de Connect-R, dar sunt foarte simple și la îndemâna tuturor.
Citește și: Prăjitură rapidă fără coacere. Rețeta unui desert, care va deveni vedeta mesei
300-400 gr biscuiți populari;
375 gr unt la temperatura camerei;
250 gr zahăr pudra foarte fin;
5 gălbenușuri;
300 ml lapte călduț este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiți);
3 linguri de cacao;
esență de rom;
fulgi de nuca de cocoș pentru ornat.
Untul se pune într-un castron mai mare și se bate cu zahărul pudră, folosind o lingură de lemn (puteți folosi și mixerul). Este important ca zahărul pudră să fie foarte fin, astfel crema va deveni la rândul ei foarte fină.
După ce untul s-a amestecat foarte bine cu zahărul, se adaugă câte un gălbenuș în crema care se mixează continuu până când se încorporează toate gălbenușurile, apoi se adăugă cacao și esența de rom.
Biscuiții se scufundă, pe rând, în laptele călduț și se așează pe un platou sau tavă, preferabil cu suprafață plană. După ce am așezat primul strat, adăugăm crema, o distribuim uniform cu o paleta și trecem la următorul strat de biscuiți înmuiați în lapte.
Ultimul strat este de cremă, iar pe deasupra se presară fulgi de nuca de cocos.
se pune merge la frigider pentru câteva ore, apoi se poate porționă foarte frumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News