Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tornadă în Italia și grindină uriașă. Fenomene meteo extreme. Video
WhatsApp
Grindină de mărimea unei nuci a căzut marți în Sicilia, Italia. Mai multe mașini au fost avariate, unele alegându-se cu parbrizele sparte.
Sursa foto: Meteoplus / Facebook

Furtuni puternice au avut loc marți în provinciile Palermo, Trapani și Agrigento.

Grindina de mărimea unei nuci a lovit puternic orașul, provocând pagube nu doar în agricultură, ci și mai multor mașini. Unele mașini s-au ales cu parbrizele sparte, conform inmeteo.net, citat de Mediafax. 

O tornadă a lovit și zona Bisacquino, în provincia Palermo. În acest moment, există informații doar despre daune materiale.

O altă tornadă s-a produs în zona Trapani, provocând teamă în rândul populației, scrie direttasicilia.it.

În Bisacquino, a fost distrusă structura unui depozit al unei companii. De asemenea, au fost distruse câteva garduri și au fost avariați câțiva pomi fructiferi.

Departamentul de Protecție Civilă a activat organizațiile locale de voluntari pentru controlul pagubelor în sprijinul Poliției Rutiere.

 

Vremea continuă sa fie extremă în Sicilia de la începutul lunii octombrie

De la începutul lunii octombrie mai mute persoane au fost rănite, însă niciuna nu a avut nevoie de spitalizare, potrivit agenţiei de ştiri ANSA. Locuinţe şi magazine au fost afectate de furtună, copaci au fost dezrădăcinaţi şi drumuri au fost închise.

Patru avioane au fost redirecţionate către alte aeroporturi. Locuitorii din oraşul de pe Muntele Etna au fost sfătuiţi să rămână în case.

În regiunea Liguria, precipitaţiile abundente căzute luni şi marţi au provocat umflarea râurilor.

[citeste si]

Un pod de mici dimensiuni s-a prăbuşit, iar zece familii au fost evacuate de echipele de salvare, a informat presa italiană.

În Savona, precipitaţiile căzute luni au fost cele mai abundente din istoria provinciei costiere, provocând alunecări de noroi şi inundaţii. Circulaţia rutieră şi feroviară a fost blocată. 

*Notă. Fotografia are rol ilustrativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel