Publicitate
Tocănița de pui, servită cu o garnitură de cartofi și aromată cu pătrunjel proaspăt, este un fel principal gustos și ușor, un fel de mâncare tradițional italian, preparat în fiecare regiune în multe feluri diferite.
În varianta noastră, puiul este rumenit într-un sote de țelină, morcovi și ceapă și apoi gătit cu piure de roșii și cartofi. Rezultatul este un fel de mâncare cremos și delicat, un adevărat deliciu potrivit pentru orice ocazie. Poate fi personalizat din când în când cu diferite ingrediente: putem adăuga, de exemplu, mazăre, ardei și alte legume pe placul nostru.
De asemenea, este perfect pentru a fi aromat cu ardei iute și, eventual, cu rozmarin.
Pentru a fi siguri că vom obține o tocană delicioasă, folosim pieptul, care este partea cea mai moale și mai slabă a păsărilor și care va fi cu siguranță apreciată de familie sau de oaspeți.
Alternativ, se pot folosi și pulpele pentru a crea un fel de mâncare foarte suculent. În aceste din urmă cazuri, pentru un rezultat optim și pentru a le facilita consumul, este necesar să se îndepărteze oasele și pielea și să se taie în bucăți.
Tocănița de pui este un fel de mâncare perfectă pentru un prânz în familie, potrivită și pentru copii, datorită cărnii fragede, slabe și delicate.
Haideți să vedem cum se prepară!
500 g piept de pui
O legătură de țelină apio
1 morcov
1/2 ceapă roșie
1 legătură de pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust
1 lingură de făină 00
200 ml de piure de roșii
100 ml de vin alb sec
3 cartofi de mărime medie
Se taie mărunt cu un cuțit țelina, morcovul, pătrunjelul și ceapa. Se călesc ușor într-o tigaie cu puțin ulei.
Se taie puiul în cuburi de aproximativ 2 cm pe fiecare parte, se pune într-o pungă de congelator, se adaugă făina, se închide și se agită bine pentru a se distribui. Se transferă carnea într-o strecurătoare și se scurge de excesul de făină. Se rumenește pieptul de pui în sote, amestecând frecvent.
Turnați vinul alb la foc mare și lăsați-l să se evapore.
Adăugați piureul de roșii și o lingură de apă fierbinte sau de bulion.
Continuați să gătiți timp de aproximativ 15-20 de minute. Adăugați cartofii, care au fost tăiați în cuburi de aproximativ 2 cm pe fiecare parte (este important ca aceștia să fie de aceeași mărime pentru a fi gătiți uniform).
Fierbeți tocănița încă 20-25 de minute. Se potrivește de sare și piper și se servește imediat, decorând vasul cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!
Tocănița de pui se poate face și albă, omițând piureul de roșii sau înlocuindu-l cu o linguriță de pastă de tomate. Dacă preferați, puteți adăuga alături de cartofi și ardei tocat.
Dacă ați folosit piept de pui proaspăt, puteți congela tocănița după ce s-a răcit.
Îndepărtați cât mai multă făină în exces înainte de a rumeni cuburile de carne, altfel zeama de gătit va fi prea păstoasă și cremoasă.
Tocănița de pui se poate păstra la frigider, într-un recipient închis, timp de până la 2 zile, având grijă să o încălziți adăugând un strop de apă în momentul în care o consumați.
Pentru o versiune fără gluten, puteți folosi făină de orez în loc de făină de grâu.
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News