Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile zilei, 13 iulie. Cele mai importante informații de astăzi, pe scurt
WhatsApp
Știrile zilei, 13 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în prima parte a zilei, pe scurt.

-> 20 de state, până acum, au introdus restricții pentru români. 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene

-> Organizația Mondială a Sănătății spune că autoritățile din țările unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou ar trebui să introducă noi restricții. Mai mult decât atât, Guvernele ar trebui să se pregătească pentru revenirea la carantină. Și România se găsește într-o situație deloc favorabilă. Detalii AICI.

-> Lista țărilor țărilor „verzi“, exceptate de la măsura carantinei / izolării, este actualizată astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică

-> Până duminică, 12 iulie, s-au înregistrat 5.105 cazuri de infectare cu noul coronavirus printre românii din Diaspora, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Cifrele COMPLETE AICI.

-> Secretarul de stat Raed Arafat a avut un mesaj dur pentru protestatarii din Piața Victoriei, care nu sunt de acord cu măsurile luate de Guvern: „Ne vedem la spital”, a spus șeful DSU. Declarația completă AICI.

-> Iosefina Pascal, asistenta europarlamentarului PSD Maria Grapini, activă propagandista anti-DNA, şi, mai recent, susţinătoare a mai multor teorii ale conspiraţiei, este unul dintre  organizatorii protestului de ieri seară din Piaţa Victoriei faţă de „dictatura sanitară” impusă de Guvern propriilor cetăţeni. Cine este Iosefina Pascal pe larg AICI.

 

Informații relevante pentru și despre românii din Diaspora

 

-> Erich Mocanu, fondator al Asociației AEBS, a fost astăzi alături de alți români în fața sediului PSD pentru a protesta. Oamenii cer oprirea legii carantinei și izolării: „Ne vreți la spital, vă vrem la tribunal!”. Detalii și video AICI.

-> Un tânăr român s-a prăbușit de la balcon, sâmbătă, în urma unei altercații avute tot cu un român, pe via Palombara, comuna Vasanello, Italia.  Mai multe informații AICI.

-> Doi tineri români, în vârstă de 28 de ani, au murit pe loc, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în urma unui tragic accident pe șoseaua Statală 11 în localitatea Gorgonzola, de lângă Milano. Mai multe DETALII AICI.

-> Un român de 35 de ani, cunoscut foarte bine de oamenii legii din Vicenza, pentru furturile sale în apartamentele situate la etajele superioare, cu un cazier lung şi condamnări, s-a întors în închisoare. Pentru modul în care opera a fost supranumit de poliţişti „hoţul acrobat“. DETALII AICI

-> Cel puţin 72 de persoane din cele 220 angajate la fermă au fost depistate cu noul coronavirus şi au fost izolate. De asemenea, în comitatul în care se află ferma sunt 750 de cazuri confirmate în ultimele zile. Mai multe INFORMAȚII AICI.

-> „Solidaritate maximă pentru sportiva Beatrice Ion care a fost victima agresiunii rasiale“, este mesajul Comitetluui Italian Paralimpic pentru tânăra româncă, după ce a fost victima unui episod discriminatoriu. Tatăl ei a ajuns la spital, fiind rănit de cel care a făcut remarcile rasiste la adresa lui Beatrice și a familiei sale. DETALII AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel