Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile serii, 5 august. Nu rata cele mai importante informații de astăzi, pe scurt
WhatsApp
Știrile serii, 5 august. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei, pe scurt. 

-> Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că noul an școlar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merg efectiv la școală. Declarația șefului statului AICI.

-> Schimbarea numelui și a prenumelui va fi posibilă în mai multe situații, conform unui proiect de lege adoptat de Guvern și trimis pentru aprobare la Parlament. Astfel, persoanele care au nume ridicole sau care sunt prea lungi pot cere înlocuirea acestuia. Mai multe informații AICI.

-> La începutul lunii mai, Codruţa Kovesi a câştigat la CEDO procesul cu statul român privind revocarea abuzivă din funcţia de procuror-şef DNA. Însă decizia nu avea caracter definitiv, existând posibilitatea ca statul să o conteste la Marea Cameră a CEDO, forul superior. Guvernul Orban nu a recurs la această cale de atac. Decizia a fost asumată de ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Astfel, victoria obţinută de Kovesi împotriva PSD e definitivă. Detalii AICI.

-> Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în această seară, despre redeschiderea anchetei în dosarul „10 august”. Informații AICI.

-> Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, în legătură cu scenariile privind începerea şcolii, că dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se stabileşte ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile şi să continue şcoala în sistem online, decizia fiind luată de unitatea de învăţământ, inspectoratul şcolar, direcţia de sănătate publică şi comitetul pentru situaţii de urgenţă. Mai multe detalii AICI.

 

Știri relevante cu și despre ROMÂNII din DIASPORA

 

-> Românii care intră pe teritoriul Confederației Elvețiene și pe teritoriul Principatului Liechtenstein stau în carantină 10 zile, iar dacă nu respectă noile măsuri, amenda e de 10.000 de CHF. Măsurile au fost adoptate miercuri și intră în vigoare sâmbătă, 8 august, la miezul nopții. Mai multe detalii AICI.

-> Italia amenință Ryanair. Zborurile ar putea fi suspendate din cauza nerespectării măsurilor de combatere a COVID-19. Detalii AICI.

-> Lucrător român de la firma constructoare de nave Fincantieri, din Monfalcone, confirmat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Românul locuia împreună cu alți trei colegi, tot români. Pentru aceștia, primul rezultat al testului este negativ. Alte patru persoane care au intrat în contact cu cei trei colegi de cameră este de asemenea așteptat pentru mâine. Mai multe informații AICI.

-> Imagini de apocalipsă la Beirut, unde un întreg cartier a fost devastat de o uriaşă explozie. Aproape 80 de oameni au murit iar 4.000 sunt răniţi, potrivit unui bilanţ încă provizoriu. Deflagraţia s-a produs într-un depozit unde erau stocate substanţe explozive. Dupa calculele unui expert, deflagraţia a avut o cincime din forţa bombei care a distrus Hiroshima. „Credeam că este sfârșitul lumii”, a spus o româncă. Detalii AICI.

-> Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, miercuri, că  40 de români sezonieri care muncesc la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19, la retestare. Aceștia fac parte din grupul celor 151 de români infectați cu noul coronavirus care au stat în carantină în luna iulie. Informații AICI.

-> Un român de 43 de ani, care golea rezervoarele de combustibil ale camioanelor din zona industrială din Saint-Barthélemy-d'Anjou a fost săltat de polițiști direct din boscheți, unde se ascunsese după ce a sustras mai multe canistre de motorină. Povestea AICI.

-> Şofer român, pericol public pe autăstrăzile din Germania. Polițiștii s-au mirat cum a putut circula așa. Informații AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel