"Peste un milion de români s-au înscris, este un număr foarte mare dacă ținem cont la începutul anului 2018 cred că erau sub 250.000 de români în acest sistem. Este practic o propunere pentru cei care trăiesc în afara țării de a folosi astfel de sistem, de a se înrola în acest sistem, dacă doresc, în mod opțional, și dacă acest lucru se dorește, atunci prin ambasade și consulate practic ei primesc acele parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în țară pentru a lua aceste parole. Practic este o simplificare radicală și este un mijloc de comunicare", a declarat Teodorovici.
Declarația ministrului Finanțelor după ce joi a fost publicat un proiect prin care ambasadele şi consulatele României din străinătate vor trebui să îi identifice pe toţi românii stabiliţi în străinătate, pentru ca ANAF să-i poată înregistra în Spaţiul Privat Virtual, portal prin care Fiscul le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară.
Potrivit ministerului Finanțelor, necesitatea acestei măsuri vine din faptul că mulţi cetăţeni români domiciliază sau lucrează în străinătate şi din faptul că este interesul statului român de îndeplinire a obligaţiilor fiscale de către toţi contribuabilii, indiferent dacă sunt pe teritoriul României sau domiciliază/muncesc în străinătate.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News