Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taxarea pensiilor speciale, neconstituțională. Decizie de ultimă oră a Curții Constituționale
WhatsApp
Curtea Constituțională (CCR) a decis marți, cu unanimitate că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei este neconstituțională, transmite Digi24.
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

Judecătorii CCR au decis că impozitarea pensiilor speciale este, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, este neconstituțională.  Decizia CCR vine după mai multe luni în care judecătorii constituțional au amânat soluția. 

Parlamentul a decis în iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Conform proiectului de lege, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, ar fi urmat să fie impozitate cu 85% dacă pensia este mai mare de 7.000 de lei și cu 10% pentru pensiile cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei. Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege.

Legea a fost atacată la Curte și de Înalta Curte de Casație și Justiție. Obiecția de neconstituționalitate a fost admisă în totalitate, iar legea a fost declarată neconstituțională în ansamblul ei. Săptămâna trecută, Curtea amânase pentru a patra oară o decizie în această speță, tergiversată încă din luna iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel