Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taxa pe alcool s-ar putea dubla. Românii, în topul celor mai mari consumatori
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății(OMS) vrea taxe duble pentru cei care produc și vând alcool. Decizia ar fi justificată de afecțiunile grave pe care le genereză consumul excesiv de alcool.
Taxa pe alcool s-ar putea dubla

OMS spune că a sosit momentul taxării duble pentru cei care produc sau vând alcool. Astfel, populația ar fi protejată de boli grave, precum cancer sau ciroză, generate de consumul excesiv de alcool, informează Știrile PRO TV.

Într-un top realizat de specialiștii în sănătate publică, România ocupă locul al doilea în rândul celor mai mari consumatori de alcool din Europa. Zilnic, se înregistrează cazuri de comă alcoolică sau de îmbolnăviri grave, cauzate de astfel de băuturi.

„Alcoolul se asociază cu tulburările psihice, sunt pacienți depistați cu anxietate, psihoze, depresie, care asociază consumul de alcool. De la consumul ocazional până la dependențe nu sunt foarte mulți pași, motiv pentru care mulți dintre dumnealor au continuat să consume o cantitate din ce în ce mai mare de alcool”, a explicat Raluca Prepeliță, doctor psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola, citată de sursa menționată.

 

Dublarea taxei pe alcool ar putea influența economia. Ce riscuri ascunde acest viciu 

 

Analiștii economici cred, însă, că o astfel de decizie ar putea un impact negativ asupra economiei.  Dacă taxele ar crește simțitor, producătorii și comercianții ar putea avea de suferit, De altfel, la fel ca și producătorii de tutun s-au plâns, în repetate rânduri, că nu sunt încurajați în activitate de UE, deși ei sunt pilonii economiei.

OMS precizează că sănătatea publică este mult mai importantă, iar cei care aleg să aibă acest viciu trebuie să plătească bani grei din buzunar.

Potrivit unui raport al acestei instituții, numărul celor care consumă alcool în Europa este alarmant de mare. Peste 100 000 de oameni sunt grav afectați, anual, din cauza alcoolului.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel