Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără româncă, nemulțumită că trebuie să meargă la muncă: "Nu mă văd cu un job 9:00 - 17:00 la birou. Mai bine călătorești"
WhatsApp
Generațiile noi nu mai sunt fidele angajatorilor și schimbă rapid joburile, arată o statistică. 

Generația Z, denumită uneori „zoomers”, cuprinde persoanele născute aproximativ între mijlocul anilor 1990 și începutul anilor 2010. Este prima generație care a crescut într-o lume dominată de tehnologie digitală, cu acces constant la internet, telefoane inteligente și rețele sociale. Acești tineri sunt adesea considerați nativi digitali, familiarizați de mici cu gadgeturile, interacțiunea online și noile tehnologii.

Diferența dintre generații a devenit tot mai mare, astfel că percepția lor despre muncă este radical schimbată față de cea a celor născuți înainte de 1989. 

O tânără a declarat într-o reportaj prezentat pe postul de televiziune Pro Tv că nu se vede mergând la un loc de muncă cu program 9:00 -17:00. 

Nu m-aș vedea lucrând să merg la un job, să am un job de la 9 la 5, chiar deloc. Mi se pare mai stresant. Decât să fii în locul tău acasă sau undeva călătorind cu jobul remote, altă viață. Dar, na, acum vedem ce să fie”.

Altă tânără spune că i-ar plăcea să lucreze doar ce-i place. 

"Mi-ar plăcea și jobul de la 9 la 5, dar să fie mediu mai relaxant. Să nu am stres că mă ceartă sau că nu am făcut nu știu ce proiect, vreau să fac proiecte care îmi plac, să vorbesc lejer cu colegii cu lumea cu care lucrez”.

Generația Z și stresul

 

Deși au acces la multe resurse și oportunități, Generația Z este și una dintre cele mai stresate generații. Provocările precum presiunea socială, dar și dependența de rețelele sociale, contribuie la o creștere a problemelor de sănătate mentală în rândul lor.

Spre deosebire de generațiile anterioare, pentru care stabilitatea și siguranța unui loc de muncă pe termen lung erau prioritare, Generația Z valorizează mult mai mult flexibilitatea, satisfacția personală și echilibrul dintre viața profesională și cea personală. 

Asta nu este însă și pe placul angajatorilor, care preferă să angajeze personal din rândul generațiilor mai vechi. În cadrul aceluiași reportaj este prezentată și o statistică ce arată că în ultimul an, 6 din 10 companii a concediat un angajat ce aparține generației Z. Statisticile arată de asemenea că la rândul lor, tinerii generației Z schimbă foarte des locurile de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
07 noi 2024, 20:55
Știri Vezi toate articolele
pixel