Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr român, spaima Olandei. Zeci de spargeri, unele extrem de violente: „Nu e adevărat. Dacă îmi aminteam, aș fi spus totul Poliției“
WhatsApp
Un tânăr român de 29 de ani, fără domiciliu sau reședință stabilă, ar trebui, dacă depinde de Procuratură, să petreacă patru ani în închisoare. El este acuzat de zeci de spargeri, multe dintre ele cu violență.

Procurorul general cere patru ani de închisoare împotriva unui român pentru tâlhării, uneori cu violență. El este acuzat de cincisprezece spargeri și alte tentative de spargere la sfârșitul anului trecut în Haren, Groningen, Loppersum, Sauwerd, Zuidhorn și Assen.

Suspectul a lăsat în urmă amprente ale încălțărilor în timpul jafurilor din locuințe, ceea ce a dus la prinderea sa. Telefonul său mobil a fst localizat de antenele din apropierea caselor, și a fost și filmat în zonele spargerilor de camerele de luat vederi.

„Nu e adevărat. Dacă îmi aminteam, aș fi spus totul Poliției“

 

Românul însă a negat mare parte din spargeri. Prada sa era formată în principal din bijuterii și bani. Bărbatul a susținut că nu-și putea aminti nimic din multe fapte. Bărbatul le-a spus judecătorilor, în hohote de plâns, că ar fi mărturisit toate spargerile dacă ar fi avut ocazia.

Bărbatul a intrat în locuințe prin forțarea ușilor și ferestrelor. De asemenea, s-a recurs la violență. Acest lucru conferă o greutate suplimentară sancțiunii.

De asemenea, s-a recurs la violență. Asta pune o greutate în plus pe cântarul pedepsei', potrivit procurorului. La o spargere din Groningen, a folosit violența împotriva unei victime în vârstă de 88 de ani. Acesta l-a împins pe bărbat când a vrut să fugă din casă, iar românul l-a strâns pe bătrân de gât. Victima a fost internată în spital timp de o săptămână după spargere, cu probleme cardiace.

Tânăr român, zeci de spargeri în Olanda

 

Problemele cu banii l-au determinat pe suspect să comită un furt, a spus el. Împreună cu soția și copilul său, a rămas fără adăpost. I s-a oferit un loc de cazare la un șofer, dar ar fi trebuit să îi plătească o mie de euro pe lună. Având în vedere iminența unui lockdownd din cauza pandemiei, nu a putut lucra în acea perioadă. De aceea s-a hotărât să intre prin efracție. Șoferul unde putea dormi l-a transportat la casele unde putea intra prin efracție, potrivit suspectului.

Spusele bărbatului au au însă prea multă credibilitate, consideră magistrații. Încă din tinerețe, a acumulat un cazier judiciar consistent. Recent, în 2017, a fost condamnat pentru o serie de furturi. Potrivit procurorului general, este foarte discutabil dacă povestea bărbatului este adevărată. „Nu mă aștept la prea mult adevăr din partea lui“, a spus judecătorul, citat de  rtvnoord.nl. Verdictul va fi dat peste două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel