Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sumele pentru vouchere de vacanță au fost mărite. Noi reguli pentru acordare
WhatsApp
Voucherele de vacanță pentru bugetari vor suporta o serie de noi modificări. 
Foto ILUSTRATIV

Cele mai recente modificări pentru acordarea voucherelor de vacanță au fost făcute pe data de 15 mai 2024. Printre prevederi se numără și faptul că acestea vor fi supuse impozitării, iar asta se va face în luna în care au fost acordate beneficiarului.

Valoarea voucherelor de vacanță crește cu 150 lei pe an. Astfel, suma acordată pe an unui bugetar crește de la 1450 lei la 1600. Mai mult decât atât, banii nu vor mai fi acordați tuturor bugetarilor, ci doar celor care câștigă până la 8000 lei pe lună. Vor rămâne totuși foarte multe categorii de bugetari care vor primi în continuare aceste vouchere de vacanță. 

Vouchere de vacanță 2024. Ce spune legea

 

“(7) Pentru personalul din sistemul de învăţământ se acordă anual vouchere de vacanţă în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora. 

(8) Pentru personalul din sistemul de învăţământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază", se arată în anexa la Ordinul ministrului educației nr. 4072/2023 pentru aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învăţământ de stat, în Ministerul Educaţiei şi în alte instituții publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii 2023 — 2026," conform edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel