În acest scop, Departamentul Energiei a propus miercuri modificarea normelor privind capetele de duş, astfel încât pe un singur racord să poată fi instalate mai multe pare, ceea ce ar permite ocolirea standardului adoptat în 1992, în timpul lui George H.W.Bush, cu scopul de a face economie de apă şi care limitează debitul la 9,5 litri pe minut pentru duşuri.
Anunţul survine după ce Trump - climato-sceptic notoriu - s-a plâns de presiunea insuficientă a apei la duşuri.
"Perele de duş - faci un duş, apa n-are presiune. Vrei să te speli pe mâini, apa n-are presiune. Aşa că ce faci? Stai mai mult timp la duş? Pentru că părul meu - nu ştiu la dv cum este, dar al meu trebuie să fie perfect", le-a explicat preşedintele în iulie unor jurnalişti la Casa Albă.
Magnatul devenit preşedinte duce de mai multe luni o luptă pentru creşterea debitului şi presiunii apei în instalaţiile din băile americane.
"Omul face un duş, apa abia picură, tragi apa la toaletă de 10-15 ori în loc de o singură dată, până la urmă foloseşti mai multă apă", remarca Trump în decembrie.
Agenţia SUA pentru protecţia mediului EPA "va examina minuţios chiuvetele şi duşurile şi alte elemente din sălile de baie", a anunţat el atunci.
În schimb, potrivit lui Andrew deLaski, directorul asociaţiei Appliance Standards Awareness Project, dedicate economiei de energie, noul plan cu privire la capetele de duş se alătură "reclamaţiilor nefondate şi repetate" ale preşedintelui în sensul că "toaletele, robinetele şi alte instalaţii casnice au fost distruse de normele federale de eficienţă energetică".
Acesta a atenţionat pe blogul său că noile măsuri propuse "vor duce la risipirea unor cantităţi enorme de apă şi energie, ceea ce va creşte facturile şi emisiile de gaz cu efect de seră".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News