Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: microbiomul intestinal, răspunzător pentru boala Parkinson
WhatsApp

Un nou studiu, realizat la Harvard, a reevaluat înțelegea mecanismelor din spatele bolii Parkinson și sugerează că originea acesteia ar putea fi în intestin și nu în creier așa cum s-a crezut până acum.

La studiu au participat 9.350 de pacienți cu o vârstă medie de 52 de ani, majoritatea bărbați albi, care au suferit o endoscopie între 50 și 64 de ani. Pacienții cu cea mai mare probabilitate de a avea leziuni ale mucoasei, care denotă un sistem imunitar slăbit, au avut cu 95% mai multe șanse de a avea Parkinson.

Noile date oferite de cercetătorii de la Universitatea Harvard arată că boli cum sunt Parkinson sau Alzheimer își au originea în microbiomul intestinal. Raportul, relevant pentru boala Parkinson, determină afectarea tractului gastrointestinal de constipație, salivare, dificultăți la înghițire și golirea întârziată a stomacului. Toate aceste simptomele pot apărea cu 10-20 de ani înainte de apariția primelor semne ale bolii Parkinson, caracterizate prin rigiditate sau tremor.

Descoperirea principală a studiului constă în modul în care intestinul eliberează o bacterie, care poate fi responsabilă de provocarea neuro-inflamației care începe să degenereze neuronii conducând la boli.

Explicația antecedentelor pentru boala Parkinson începe cu infectarea bacteriei Helicobacter pylori din intestin. Mai multe studii au raportat o incidență mai mare a infecției cu Helilcobacter pylori la pacienții cu Parkinson în comparație cu populația generală.

Tot mai multe dovezi arată că modificările compoziției microbiomului intestinal au impact semnificativ asupra tulburărilor neurologice cum sunt anxietatea, depresia, autismul și bolile Parkinson și Alzheimer. Această modificare poate afecta sistemul nervos central producând o neuro-inflamație, factor cunoscut în dezvoltarea bolilor neuro-degenerative, ca Alzheimer și Parkinson.

De asemenea, studiul a marcat importanța consumului de probiotice, care are ca scop restabilirea echilibrului microbian și reducerea inflamației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel