"În urma Adunării Generale a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), solicităm demisia ministrului tineretului și sportului, ca urmare a nepăsării față de componenta tineret, a scăderii numărului total de locuri pentru Programul Național „Tabere Studențești” 2019 cu aproape 3000 de locuri, a modului superficial cu care tratează exercitarea Președinției României la Consiliul UE și a comunicării defectuoase cu tinerii. ANOSR se arată, astfel, consternată de răspunsurile primite de la MTS, care demonstrează capacitatea deficitară de a administra acest domeniu printr-o serie de argumente ce pot fi demontate", se arată în comunicatul ANOSR.
În urmă cu trei zile, Ministerul Tineretului şi Sportului a informat că numărul de locuri alocate, în anul 2019, în taberele studenţeşti pentru cazurile sociale a crescut cu 10% faţă de anul anterior, iar studenţii care activează în Casele de Cultură ale Studenţilor nu se încadrează în această categorie.
Potrivit MTS, numărul total de locuri alocat studenţilor în anul 2018 a fost de 10.000, dar s-au ocupat doar 8.221 de locuri. În anul 2019 sunt alocate 7.142 locuri, ţinând cont de faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale a comunicat un număr de studenţi cu 10% mai mic faţă de anul anterior.
Precizările ministerului vin ca răspuns la criticile lansate de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care a condamnat măsurile recente implementate de MTS, care, spune ANOSR, ''descurajează performanţa studenţilor şi nu se implică în reducerea inechităţilor socio-economice existente''.
Conform ministerului, numărul total de locuri alocat studenţilor în anul 2018 a fost de 10.000, dar s-au ocupat doar 8.221 de locuri.
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis recent un comunicat în care a arătat că, potrivit Ordinului 513/2019, în 2019, numărul total de locuri acordate pentru Programul Naţional "Tabere Studenţeşti" a scăzut cu 2.858 de locuri: de la 10.000 la 7.142.
ANOSR susţine că această creştere (de la maximum 20% la maximum 30%) nu este suficientă.
"În spiritul dimensiunii sociale a educației și în virtutea principiilor care guvernează și alte beneficii acordate studenților, precum bursele, considerăm că ponderea locurilor alocate pe criterii sociale ar trebui să fie de minimum 30%", se mai menţionează în comunicat.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News