Copleşite de noul val de îmbolnăviri, Cehia şi Slovacia se întorc la starea de urgenţă. Evenimentele cu public vor fi interzise, iar căsătoriile vor avea loc numai dacă mirii şi nuntaşi prezintă un test negativ la coronavirus.
„Situaţia este într-adevăr foarte, foarte serioasă. Ei bine, cum am mai spus-o de câteva ori, nu ştim cum va evolua situaţia în următoarele două săptămâni”, spune Igor Matovici, premierul Slovaciei.
Pentru următoarele trei săptămâni se întorc restricţiile şi în Olanda.
„Asta înseamnă nu mai mult de patru prieteni la terasă, unde sunt permise doar 40 de persoane, sau în restaurante, unde au voie doar 30 de clienţi”, a declarat Mark Rutte, premierul Olandei.
În Marea Britanie, oamenii sunt supăraţi că Guvernul a micşorat programul puburilor, dar ţine deschise şcolile şi liceele, în condiţiile în care 42% dintre cazurile noi au legătură cu redeschiderea şcolilor şi doar 3% cu localurile.
„Nimeni în deplinătatea facultăţilor mintale nu vrea să le interzică oamenilor să cânte, să danseze şi să se simtă bine ca şi până acum, dar suntem încă în epidemie”, precizează Boris Johnson, premierul Marii Britanii.
Din Uniunea Europeană, Spania rămâne cea mai afectată ţară de coronavirus, relatează Observator. În ultimele două luni, numărul cazurilor noi nu a scăzut sub 2.000. Cei care confecţionează coşciuge lucrează la foc continuu.
„Producţia normală este de aproximativ 20.000 de coşciuge pe an. În această perioadă ne-am triplat producţia”, a precizat Fernando Sanchez, director fabrică coşciuge.
Dacă Europa se întoarce ţară cu ţară la carantină, Suedia consideră că lupta cu coronavirusul este un maraton, nu un sprint, iar imunizarea de turmă este abordarea potrivită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News