Publicitate
Se crede că acesta a dorit să părăsească Sri Lanka înainte de a demisiona pentru a evita posibilitatea de a fi arestat sub o nouă administrație.
Costul alimentelor, al combustibilului și al altor produse de bază a crescut vertiginos pentru srilankezi. În capitala Colombo, demonstranții încântați au întâmpinat vestea plecării președintelui cu dansuri.
"Suntem mai mult decât fericiți, dar și mai mult decât ușurați, astfel încât să putem lua o pauză și să ne întoarcem la viețile noastre", a declarat Viraga Perera pentru BBC.
"În acest stadiu suntem atât de epuizați din cauza tuturor schimbărilor de situație, încât considerăm acest moment destul de substanțial ca pe o victorie."
Rajapaksa a sosit în Singapore mai devreme joi, după ce a zburat pentru prima dată în Maldive marți seara. Rapoartele spun că acesta este însoțit de soția sa și de două gărzi de corp.
Ministerul de Externe din Singapore a declarat că Rajapaksa nu a cerut azil și nici nu i s-a acordat azil. "În general, Singapore nu acordă cereri de azil", a adăugat acesta.
Chiar dacă Wickremesinghe a fost numit președinte interimar de către președintele Rajapaksa, după ce acesta a fugit, are la dispoziție 30 de zile pentru ca parlamentul să îl aprobe. În caz contrar, parlamentarii trebuie să organizeze un vot pentru un nou președinte.
Scrisoarea de demisie a fost trimisă prin e-mail președintelui parlamentului, care a declarat că va finaliza procedurile legale și o va anunța oficial vineri.
Aceasta i-a lăsat pe unii confuzi în ceea ce privește poziția lor.
"Mai devreme ne-au păcălit [spunând] că va pleca. Același lucru se întâmplă și acum, au primit scrisoarea de demisie, dar speakerul spune că trebuie să o legalizeze. Nu știu ce este de legalizat. Așa că este o adevărată nebunie", a declarat Suzette Fernando, care se afla printre mulțimile care sărbătoreau.
Cu toate acestea, mulțimea părea mai mică decât înainte: Joi, Wickremesinghe a impus starea de asediu pentru a doua zi pentru a reprima protestele.
Străzile din Colombo erau mai calme, în timp ce manifestanții antiguvernamentali au început să părăsească unele dintre clădirile oficiale pe care le ocupaseră.
"Ne retragem în mod pașnic din palatul prezidențial, secretariatul prezidențial și biroul premierului cu efect imediat, dar ne vom continua lupta", a declarat o purtătoare de cuvânt a protestatarilor.
O persoană a murit și alte 84 au fost rănite în timpul protestelor de miercuri, care au avut loc la puncte de reper importante din jurul capitalei Colombo, inclusiv la biroul premierului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News