Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Specificul și diversitatea compozițiilor de parfum (P)
WhatsApp
Adesea în descrierile aromelor și pe eticheta produselor este indicat termenul  de “compoziție de parfum”. Mulți dintre noi cred că această sintagmă este doar un sinonim pentru lexemul “parfum”, însă istoria din spatele acestei formulări este mult mai complexă.

Astăzi vom deduce care este conotația adevărată  a acestei  inscripții, pentru a descoperi în ce rezidă o compoziție de parfum.

Compoziția de parfum este un amestec concentrat de substanțe aromatice cu un miros specific inerent. Ea este purtătoare de aromă, adică elementul principal în formula oricărui parfum. Și, de asemenea, este cea care determină caracterul și reziliența parfumului tău preferat. Cu toate acestea, “compoziția de parfum” nu este “parfumul” în sine https://makeup.ro/categorys/3/

Ce este o compoziție de parfum? 

Pentru a obține parfumuri, ape de toaletă și colonii, compoziția de parfum este diluată într-o soluție alcoolică sau de ulei într-un anumit raport. Deci, parfumul este o soluție de 25-30% dintr-o compoziție de parfum, apa de toaletă este o soluție de 15%, iar apa de colonie este de 6-10%. 

Astfel, putem distinge ce procent de uleiuri aromatice conține compoziția de parfum. Aceasta conține de regulă 100% substanțe aromatice pure. 

Ce este inclus în compoziția de parfum 

În funcție de dorințele parfumierului, formula compoziției parfumului poate include: 

 -extracte din plante - de obicei uleiuri esențiale și pure

 -extracte de origine animală - chihlimbar, mosc, etc. 

 -precum și aromele sintetice, care sunt obținute din produse petroliere în laboratoarele chimice. 

În mod firesc, parfumurile sintetice nu sunt utilizate în parfumeria naturală. Extractele de plante sunt elementele de bază în procesul de creare a parfumurilor. Dar cum putem obține o aromă unică din substanțele aromatice individuale? Din punct de vedere tehnic, totul este extrem de simplu. Este necesar să clasificăm uleiurile disponibile în funcție de volatilitatea lor în trei grupe: rapide, medii și lente. Apoi, în cadrul fiecărui grup, să compunem,  respectiv, acordurile superioare, medii și inferioare ale viitoarei compoziții, combinați-le și, voila, parfumul este gata!

De-a lungul timpului parfumierii au format 10 familii olfactive: citrice, condimentate, fructate, florale, erbacee, lemnoase, fougere, chypre, orientale,  piele, rășini. Iar în ciuda faptului că aceste compoziții sunt niște amestecuri complexe de acorduri, ele au de obicei un accent principal, care aparține unei singure familii olfactive. 

Totuși, dacă cercetăm mai amănunțit universul aromelor, constatăm că rezultatul final este în strânsă legătură cu talentul și nivelul de calificare al persoanei care creează compoziția de parfum. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel