Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român, creierul unei bande criminale, specializată în trafic de droguri. Infractorii foloseau bărci de agrement și camioane
WhatsApp
În cadrul operațiunii Izabela, Garda civilă, a arestat 20 de persoane în Almería, care făceau parte dintr-o organizație criminală, care se ocupa de trafic de droguri. Mai exact, infractorii au reușit să introducă cantități mari de hașiș, folosindu-se de bărci de agrement.
Spania. Un român, creierul unei bande criminale, specializată în trafic de droguri. Infractorii foloseau bărci de agrement și camioane

Operațiunea a început în octombrie, anul trecut, cu remorcarea unei bărci de agrement suspecte pe coasta Almeriei. Pescajul bărcii era mai mare ca de obicei, lucru care a atras atenția gărzii de coastă. Agenții au urmărit barca până în portul Aguadulce (Almería).  Odată ajunși la destinație, agenții au văzut mai multe persoane suspecte, care au urcat pe punte. Prin urmare, agenții au cerut instanței un mandat percheziție pentru a inspecta nava. 

În interior au fost găsite 41 de baloți cu hașiș și 18 rezervoare de combustibil. Șase persoane, patru bărbați și două femei, au fost arestate, acuzați de trafic de droguri. Liderul acestei organizații criminale este un cetățean român, care deține mai multe proprietăți imobiliare atât în ​​Spania, cât și în România, mai multe companii și 4 vehicule de lux. În eșalonul inferior al bandei, se afla doi soți români, în care liderul avea cea mai mare încredere. Românca se ocupa cu efectuarea plăților către restul membrilor bandei. Soții români împărțeau profiturile obținute cu liderul, relatează ideal.es. 

 

Rolurile și sarcinile erau împărțite cu respectate cu strictețe

 

O prietenă a româncei era responsabilă de logistică și supraveghere împreună cu soțul ei. Pe un alt rang în rețea se aflau  căpitanul bărcii și șoferul camionului care transporta drogurile. Cu sprijinul poliției române, de unde provine liderii organizației, a fost posibilă și investigarea bunurilor lor.

În timpul anchetei, Garda Civilă a aflat că o barcă, sub pavilion olandez, care aparține unuia dintre membrii organizației, furniza combustibil bărcilor de mare viteză. Ajunși în port, agenții au găsit două baloturi de hașiș, pentru care trei membri ai echipajului, care făcea parte din rețeaua infracțională, au fost arestați. În plus, exista încă o ramură a badei, care, cu ajutorul camioanelor, livra drogurile în Europa. Unul dintre membrii organizației, care lucrează într-o companie de transport este soțul femeii, responsabilă de logistică și supraveghere. 

Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiunea numărul 6 din Roquetas a emis 13 ordine de perchiziții în orașele Roquetas de Mar, Vicar, El Ejido, Adra, Garrucha, Rioja și Almería. În urma operațiunii, Garda Civilă a arestat 20 de persoane și a confiscat 12 vehicule, 4 bărci de agrement, mai multe acte, dispozitive electronice, 2.125 litri de combustibil, numeroase ceasuri și bijuterii, precum și 1.297 kilograme de hașiș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel