Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Rețea de 61 de sclavi, coordonată de doi români. "Patronii" au obținut profituri uriașe
WhatsApp
Polițiștii spanioli au eliberat 61 de muncitori, după ce au descoperit că aceștia erau tratați ca niște sclavi. Cotidianul ElPais publică un amplu material despre rețeaua de sclavi coordonată de doi români. 

Agenții Gărzii Civile au eliberat 61 de persoane aflate în exploatare de muncă. Oamenii lucrau ca muncitori sezonieri la recoltarea de portocale.

Potrivit unui comunicat al poliției, victimele munceau 12 ore în fiecare zi în schimbul unor salarii de mizerie și locuiau în case aglomerate, unde până la 25 de persoane ajungeau să împartă trei camere și o bucătărie.

Rețeaua criminală de trafic și exploatare a forței de muncă aducea oameni din Europa de Est, în special din România și Bulgaria, zonele în care acționa fiind provinciile Castellon, Valencia și Lleida.

Doi români, capii rețelei de sclavi. Au obținut profituri uriașe

 

Liderii acestei rețele criminale sunt un cuplu de naționalitate română. Aceștia au adus în Spania peste o mie de oameni, care au fost exploatați în condiții inumane și a căror activitate le-a adus profituri uriașe. M.M și S.M, de 49, respectiv 45 de ani, cu rezidența în provincia Castellon, au antecedente penale pentru fapte similare.

În cadrul "Operațiunii Bravos", cinci persoane, toate de naționalitate română, au fost acuzate de infracțiuni de apartenență la o organizație criminală și trafic de persoane în scopul exploatării. Patru dintre aceștia au fost trimiși direct la închisoare.

Cum funcționa rețeaua de sclavi din Spania

 

Victimele erau racolate din România și Bulgaria dintre persoanele foarte sărace. Acestora li se promitea un contract bun de muncă în Spania, cu plata în numerar și o locuință gratuită pe întreaga durată a contractului de muncă. 

Când ajungeau în Spania, acesția erau împărțiți în diferite case și erau informați că trebuie să solicite anumite documente pentru a putea lucra legal. Românii strângeau câte 20 de euro de la fiecare, însă aceste documente nu apăreau niciodată.

În plus, li se spunea că nu pot părăsi casele sub nici o formă și că trebuie să fie întotdeauna însoțiți de oameni din rețeaua criminală, care îi învățau ce să spună, în cazul unor eventuale controale. Mai mult, muncitorii erau taxați cu 3 euro pe zi pentru transferul la muncă și 75 euro pentru chirie.

Inițial, "patronii" le-a spus că vor fi plătiți în numerar, însă ulterior au fost obligați să deschidă conturi bancare pentru a primi banii prin transfer. Cuplul aflat la conducerea operațiunii le confiscau cardurile și retrăgeau banii după bunul plac.

Majoritatea banilor proveniți din salarii erau trimiși de șefii bandei în România, în timp ce victimele erau plătite cu sume ridicole, din care erau scăzute presupuse datorii. Cine se revolta, era redus la tăcere cu violență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel