Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro, pentru a se căsători cu un tânăr de 18 ani
WhatsApp
În urma unei operațiuni, desfășurată de Brigada Provincială a Poliției Judiciare din localitatea A Coruña a Cartierului General al Poliției Naționale din Galiția, o minoră româncă a fost găsită, azi dimineață, pe Calle de la Torre, în cartierul Monte Alto din Coruña.  În cadrul operațiunii, 5 persoane au fost arestate, potrivit unor surse din anchetă, inclusiv tânărul pentru fusese cumpărată minora.  Toate persoanele arestate erau conștiente de ceea ce făcuseră. 
Spania Minora romanca vandut cu 4.000 de euro  pentru a se casatori cu un tanar de 18 ani

Agenții de poliție au salvat o fetiță de 12 ani, de oginine română, care fusese vândută cu 4.000 de euro, unei alte familii care dorea să o căsătorească. Cel care urma să fie viitorul ei soț, de origine română și el, are 18 ani. Poliția Națională a eliberat-o, miercuri dimineață, pe minoră. Faptele s-au petrecut în orașul A Coruña.

Când agenții Poliției Naționale au intrat în casă, fata a început să plângă, fiind în stare de șoc. Ofițerii de poliție au reușit cu greu să o liniștească. La a o lună de la răpire, minora a realizată că a fost eliberată. Trecuseră cel puțin 30 de zile de când o parte din familia minorei, de doar 12 ani, de origine română, a decis să o vândă cu 4.000 de euro. Familia fetei s-a înțeles cu cea a tânărului de 18 ani, ca cei doi să se căsătorească. După acordul celor două familii, rudele mirelui au luat-o pe fată cu ei în orașul A Coruña, scrie EL ESPAÑOL.

Potrivit surselor anchetei, forțele de ordine au fost informate despre vânzarea minorei pentru suma de 4.000 de euro.  Agenții au început să investigheze cazul și să adune informații din trei orașe spaniole. Unul dintre ei a fost A Coruña, oraș în care au localizat-o de minoră și, în cele din urmă, și au reușit să o elibereze.  Azi, dimineață, după ce au primit autorizația judiciară, agenții au bătut la ușă și au explicat pentru ce se află acolo. În interiorul proprietății, spun anchetatorii, erau mai multe persoane, printre care cea care o ținea pe răpită pe minoră. 

La fața locului, agenții au mai găsit o altă fată 15 ani, cu un copil. Forțele de ordine au solicitat și prezența Serviciilor Sociale din Xunta de Galicia la respectiva adresă, care urmează să o ducă pe minoră într-un mediu familial. Anchetatorii spun că, deocamdată, nu se știe dacă minora răpită a fost victima unui atac sexual. Toate persoanele care au sechestrat-o pe minoră au fost arestate. După ce a primit un consult medical, minora a fost transferată la un centru social. Agenții care au eliberat-o spun că fata s-a liniștit și că ar vrea să se întoarcă membrii familiei sale care nu au fost de acord cu vânzarea sa.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel